Saopćenje GRAS-a
120

Sutra izmjene u odvijanju javnog saobraćaja u Sarajevu zbog odlaska konjanika na Ajvatovicu

M.A.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Zbog odlaska konjanika kluba Hidalgo na Ajvatovicu, na najveće dovište muslimana u Evropi i jedno od najstarijih u Bosni, doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza u Sarajevu.

Naime, KJKP GRAS obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza da će u skladu s odlukom Ministarstva saobraćaja KS u srijedu, 26. juna, u vremenu od devet do deset sati doći do određenih izmjena u odvijanju saobraćaja.

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko Željezničke stanice, tj. neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola - Baščaršija - Tehnička škola.

Također, autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti s terminala Trg Austrije, a na relaciji Pofalići - Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Prilikom prolaska kolone do kraćeg zastoja doći će u odvijanju trolejbuskih linija 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero, autobuskih linija 14 Dom Armije - Podhrastovi, 16 Dom Armije - Bare, 16b Dom Armije - Koševsko Brdo, 17 Dom Armije - Breka i 20 Park - Jagomir, te minibuske linije 74 Park - Sedrenik.