Federalno ministarstvo raseljenih
0

Sutra distribucija paketa u pogođenim područjima

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je, reagujući na trenutnu tešku situaciju, osiguralo 400 paketa koji će sutra biti upućeni na područja pogođena sniježnim nevremenom, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Polovina paketa bit će upućena na područje Hercegovine, u najugroženije dijelove općina Konjic, Jablanica, Prozor i Mostar.

Drugi kontigent pomoći bit će upućen u pravcu Istočne Bosne, i to u mjesto Kopači u Novom Goraždu, kolektivni centar "Belvedere" u Goraždu, te u općinu Foča-Ustikolina.

Također, u saradnji s humanitranim organizacijama "Most prijateljstva" iz Njemačke i "Most povjerenja" iz Sarajeva osigurano je po 30 paketa koji će biti distrubuirani povratnicima na područjima općina Rogatica i Foča.

Distribucija paketa će se vršiti u koordinaciji s predstavnicima lokalnih zajednica, a operativni štab Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica će i dalje pratiti situaciju na terenu i reagovati shodno novonastalim okolnostima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.