{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugroženima u više općina dostavljena pomoć helikopterima

F
10.2.2012. u 17:14
0
1
Ugroženima u više općina dostavljena pomoć helikopterima
0
Ugroženima u više općina dostavljena pomoć helikopterima
Foto: Arhiv
Operativni štab Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica saopćio je da su danas realizirana tri helikopterska leta radi dostavljanja pomoći u općine Konjic, Gacko, Bileća, Kalinovik i Nevesinje, saopćeno je iz tog ministarstva.
Oko 10.20 sati helikopterom Oružanih snaga BiH, prema naseljenom mjestu Bjelimići u općini Konjic otpremljeno je 30 paketa hrane i higijenskih potrepština te 300 litara pogonskog goriva.

Oko 13 sati helikopter iz kasarne u Rajlovcu otpremio je u općinu Nevesinje 50 paketa hrane i higijenskih sredstava te 200 litara pogonskog goriva.

Let prema općinama Kalinovik, Bileća i Gacko nije realiziran jer je helikopter s 30 paketa hrane i higijenskih sredstava te s 300 litara pogonskog goriva prinudno sletio kod prve destinacije u općini Kalinovik.

Nakon normalizacije drumskog saobraćaja, Operativni štab Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica organizirao je pomoć koja je već na putu prema općini Višegrad s 50 paketa hrane i higijenskih potrepština, zatim prema općini Foča s 30 paketa, ka općinama Vlasenica i Milići s po deset paketa te prema općini Srebrenica s 50 paketa i s 350 kg kurbanskog mesa koje je donirao Merhamet Bosne i Hercegovine.

Na putu je i pomoć u općine: Rudo (četiri paketa hrane i higijenskih potrepština), Konjic, kamo je otpremljeno 40 paketa, a za povratnike u Trusinu uručeno je 20 paketa, koliko i Srpskoj pravoslavnoj crkvi općine Konjic koja će izvršiti podjelu povratnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: