Helikopterom OS BiH dostavljena hrana i lijekovi za ugrožene

S
SRNA
18.2.2012. u 18:51
0
0
Helikopterom OS BiH dostavljena hrana i lijekovi za ugrožene
0
Helikopterom OS BiH dostavljena hrana i lijekovi za ugrožene Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Helikopterom Oružanih snaga BiH danas je dopremljena pomoć u hrani i lijekovima za ugroženo stanovništvo u opštinama Kupres, Bosansko Grahovo i Drvar, kao i selo Strmica u Livanjskom kantonu, a koju je uputio Crveni krst Federacije BiH, potvrđeno je iz kantonalnog Crvenog krsta.
Riječ je o ukupno 100 paketa osnovnih prehrambenih proizvoda i dva paketa lijekova za mještane udaljenijih sela, koji su zbog snježnog nevremena i neprohodnih regionalnih i lokalnih puteva danima bili odsječeni od svijeta.

Pomoć od 50 paketa u hrani i jedan paket lijekova namijenjena je ugroženom stanovništvu sela Vukovsko, Kukavice, Ravno, Donji i Gornji Malovan, Zlosela, Blagaj i Bili Potok u kupreškoj opštini, a identičan kontingent pomoći namijenjen je i stanovništvu ruralnih područja Bosanskog Grahova, Strmice i Drvara.

Humanitarnu pomoć onima kojima je namijenjena dostaviće volonteri Crvenog krsta Livanjskog kantona terenskim vozilima, zajedno sa volonterima ove humanitarne organizacije u opštinama u koje će biti dopremljena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: