{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra ceremonija povodom početka obuke za mlade oficire Oružanih snaga BiH

F
18.2.2014. u 12:50
2
4
Sutra ceremonija povodom početka obuke za mlade oficire Oružanih snaga BiH
2
Sutra ceremonija povodom početka obuke za mlade oficire Oružanih snaga BiH
Oružane snage BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prigodnom ceremonijom u Domu Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Sarajevu sutra će biti obilježen početak obuke za 30 najuspješnijih visokoobrazovanih kandidata koji su iz civilstva aplicirali za prijem u oficirski kor OSBiH.
Radi se o prvoj klasi polaznika koji su odabrani u okviru pilot projekta "Osnovna obuka oficira".

Osim najviših predstavnika Ministarstva odbrane i OSBiH i Ambasade Velike Britanije u BiH, ceremoniji će prisustvovati zamjenik vrhovnog komandanta Savezničkih snaga (NATO) u Evropi i operativni komandant Misije Evropske unije EUFOR-a, britanski general sir Richard Shireff, predstavnici NATO-štaba Sarajevo i EUFOR-a, te predstavnici OSCE-a i Ministarstva sigurnosti BiH, kao i svi odabrani kandidati i članovi njihovih porodica.

Prisutnima na ceremoniji će se obratiti ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, zamjenik vrhovnog komandanta NATO u Evropi, general sa četiri zvjezdice sir Richard Shireff i vojni ataše Velike Britanije u BiH pukovnik Rob Tomlinson.

Također, predviđeno je prikazivanje filma (30 min.) o dosadašnjem toku procesu odabira kandidata, kao i dodjela zahvalnica.

Pokretanjem spomenutog pilot-projekta, Ministarstvo odbrane i OSBiH uz značajnu saradnju sa Ambasadom Velike Britanije i podršku Komande NATO-štaba u Sarajevu i EUFOR-a, pružili su mogućnost mladim, obrazovanim i perspektivnim bh. djevojkama i mladićima da iz civilstva apliciraju u oficirski kor OSBiH, kako bi se među njima prepoznali budući mladi oficiri kao sposobni, odlučni, obučeni i karakterni lideri.

Ovo je jedan od najznačajnijh projekata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH od početka reforme odbrane, za koji je obećana podrška Ambasade Velike Britanije u BiH, NATO-a i EUFOR-a za naredne tri godine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: