{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ceremonija povodom početka obuke za mlade oficire Oružanih snaga BiH

F
19.2.2014. u 07:55
0
2
Ceremonija povodom početka obuke za mlade oficire Oružanih snaga BiH
0
Ceremonija povodom početka obuke za mlade oficire Oružanih snaga BiH
Foto: Arhiv
Prigodnom ceremonijom u Domu Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Sarajevu danas će biti obilježen početak obuke za 30 najuspješnijih visokoobrazovanih kandidata koji su iz civilstva aplicirali za prijem u oficirski kor OSBiH.
Radi se o prvoj klasi polaznika koji su odabrani u okviru pilot projekta "Osnovna obuka oficira".

Osim najviših predstavnika Ministarstva odbrane i OSBiH i Ambasade Velike Britanije u BiH, ceremoniji će prisustvovati zamjenik vrhovnog komandanta Savezničkih snaga (NATO) u Evropi i operativni komandant Misije Evropske unije EUFOR-a, britanski general sir Richard Shireff, predstavnici NATO-štaba Sarajevo i EUFOR-a, te predstavnici OSCE-a i Ministarstva sigurnosti BiH, kao i svi odabrani kandidati i članovi njihovih porodica.

Prisutnima na ceremoniji će se obratiti ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, zamjenik vrhovnog komandanta NATO u Evropi, general sa četiri zvjezdice sir Richard Shireff i vojni ataše Velike Britanije u BiH pukovnik Rob Tomlinson.

Također, predviđeno je prikazivanje filma (30 min.) o dosadašnjem toku procesu odabira kandidata, kao i dodjela zahvalnica.

Pokretanjem spomenutog pilot-projekta, Ministarstvo odbrane i OSBiH uz značajnu saradnju s Ambasadom Velike Britanije i podršku Komande NATO-štaba u Sarajevu i EUFOR-a, pružili su mogućnost mladim, obrazovanim i perspektivnim bh. djevojkama i mladićima da iz civilstva apliciraju u oficirski kor OSBiH, kako bi se među njima prepoznali budući mladi oficiri kao sposobni, odlučni, obučeni i karakterni lideri.

Ovo je jedan od najznačajnijh projekata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH od početka reforme odbrane, za koji je obećana podrška Ambasade Velike Britanije u BiH, NATO-a i EUFOR-a za naredne tri godine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: