Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turska je napala našu zemlju, čisto da se zna.
Tako je Turska je nasu zemlju napala i okupirala.Svi oni koji lude i zude za Turskom,ja bi im preporucio da se presele u Tursku.Ili neke se prilagode Bosansko Hercegovackom drustvu.
kad bi se svi iz Bosne iselili u neku zemlju koju dio naroda podržava a koja nas je napala u zadnjih 300 godina, ne bi puno svijeta ostalo da živi u BiH, samo što ti prometej izgleda imaš problem samo sa Turskom. Teza o prilagođavanju BiH društvu...kakvo je to društvo? Onakvo kako ti misliš da treba da bude ili onakvo da poštuješ svakog i svačije pravo izbora, pa i te djevojke koja je stavila maramu a koja ti smeta?
Bosnjaci glup narod,jedini u svijetu koj slave svoga okupatora.I dice se sa njime u sred Europe.A teze Europskim idealima.I kako takva drzava moze napredovati?
Jedino Osmanlije su nam dale prava kao narodu, u osmanskom carstvu mi Bosnjaci smo bili na najvisim pozicijama, bosanski jezik je bio sluzbeni jezik na ovim prostorima punih 300 godina, cak su ga i po srbiji morali pricati. Na kraju krajeva turci su nam donijeli islam, hvala Allahu pa su nas okupirali, inace bi mozda ja danas umro smatrajuci da je Isus bog.
ali ja sam svjestan ko komentarise na klixu. Ne mozete vi shvatiti neke stvari koje su meni bitne, mnogim kliksovcima nista islam ne predstavlja jer ne zive islam, to su oni tzv bosnjaci koji piju, psuju Boga, ne klanjaju nikad, ne poste, i onda dodje na klix da prica o turcima kao neprijateljima.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Draga nasa braca Turci, kao i svi drugi muslimani svjeta. A vi sto nas mrzite, tesko vama u vasoj bolesnoj obijesti i zlu. Kazu pojedini debili u svojim komentarima da je turska bila okupator, a sta su onda bili krscani u svojim krstaskim pohodima i koliko su muslimanske krvi prolili na istoku!!!! Neka samo uporede vladavinu turaka i islama u evropi sa krvavom vladavinom krsta na istoku i shvatit ce koje su dno dna bili i ostali ljubitelji krsta. Nego vama smeta nase jedinstvo i ljubav prema Turcima, Arapima i dr. muslimanima. Bolescuga je vasa velika. Zar ne vidite sta se desava u svijetu, ISLAM zasigurno uzima vecinu ivlast na zapadu, ulazi u mnoge domove, to je sudbina, zato vam je bolje da ne napadate vec da semirite sa istinom.
Sa Turskom treba da gradimo dobre i prijateljske odnose, ne samo što je ta država trenutno uređenija i stabilnija od naše, mada i radi toga, nego i radi određenih veza koje postoje između Bošnjaka muslimana i Turske, koji tu zemlju tretiraju kao kolijevku svoje religije. U BiH smo svi primali u konačnom religije sa vana i nitei jedna religija nije nastala na tlu BiH, pa da bi neko bio ekskluzivni gazda ovog tla. Stoga, čestitam od srca svim katolicima u BiH i svim Pravoslavnim vjernicima veliki blagdan Uskrsa/Vaskrsa, vjernicima jevrejske - židovske vjere blagdan Pashe, a mojim prijateljima muslimanima želim puno mira, sreće, ljubavi i uspjeha, jer nikome ne može biti dobro ako samo jednom od nas u ovoj lijepoj maloj zemlji nešto nije kako treba. Gradimo mostove i prema istoku i prema zapadu, mi pripadamo Europi i tu jesmo, ali upravo u BiH se nalaze raskrižja svih putova između istoka i zapada i možda smo baš radi toga toliko ponosni, nestrpljivi i ponekad netrpeljivi.
Nije tačno da djele istu tradiciju to je Turska tradicija čisto da se zna, koji to naš južnoslovenski običaj praktikuju Turci nijedan!!!
a i vama pacenici sve smeta , nije se rodio ko je klix-ovcima ( ovcama ) ugodio
Cuj "susret Intelektualaca", ja bih prije rekao "susret zatucanih pacenika" koji nemaju veze sa historijom. I kazu zajednicka historija, vjerovatno su htjeli reci stotinu godina Turskog terora nad BiH i citavim Balkanom. Kako smo nisko pali!!!
Mnogim ljudima u BiH je prijateljstvo sa okupatorima normalno? Ne mogu vjerovati da smo ovako nisko pali!
Musliman sam, al se poserem na Tursku
Poseri se na sebe
Ako se ja poserem u toaletu na aerodromu Atatürk u Istanbulu, jel to, to :-)
Susreti intelektualaca i onda slika Salmira Kaplana za govornicom, LOL.
Dvije curice Samra i Sabina otisle u sveti rat u Siriju.Inace su Bosnjakinje koje zive u Austriji.Zamisli koliko je to zatucano u mozgu.Imaju 16 i 15 godina,znaci da su maloljetne.Dok god Bosnjaci ne ostave Islam kod kuce nema ovdje napredka.Vjera se nikada nije isticala na javnom mjestu.Ni kada je Tito bio ziv,pogotovo ne sada kada tezimo ka Europi.Kod nas Hrvata je vjera na zadnjem mjestu,to sve je privatna stvar koja se drzi u kuci.Prvo je bitan posao,kuca obitelj.A ne kao u Bosnjaka vjera se stalno istice i namece kao ovim curicama koje nemaju veze sa Sirijom,a eto otisle su u sveti rat.Ja neznam koja to vjera ima sveti rat.A stalno cujemo kod Muslimana sveti rat.
bosnje se opet blamiraju sa turcima ccc,pa sta ih vise velicate?pa sta ako ste iste vjere kao oni?oni su bili okupatori bih,pobili su vam kraljeve i unistili kraljevinu bosne a vi ih opet velicate.
kakva ba zajednicka istorija.onda ako cemo tako gledat.i sa svabama dijelimo tu zajednicku istoriju.
što ovi srbi pjene.. halo šta vam je ba, što ste ljubomorni
ma odmah se po komentaru vidi ko je srbin
moguće, nekad se uortače pa ne možeš skontat ko je ko :))
Ova zena sa maramom,vidi joj se u ocima koliko je zbunjena.Ja bi volio da se sve zene u Bosni zamotaju,onda sigurno nebi nikada usli u Europsku uniju.A mislim da necemo ni ovako.Dok je Tito bio na vlasti nisi mogao vidjeti umotanu zenu.Sada se poceli umotavati,a traze da udju u Europsku uniju,Unija je sita takvih osoba i previse.
Hajde molim te, da se ne vracamo vise u proslost, vec da kao sav civilizovan svijet, grabimo prema buducnosti. Umotane su i casne sestre po cijelom svijetu, pa ih niko ne pominje, nigdje. Pitas li se zasto?
skotlandjani nose suknje/kiltove pa im ne smeta da budu napredni. kako ce se neko oblaciti to je njegova stvar ,a hoce li se obrazovati je na zalost takodje samo njegova/njena privatna stvar.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Jeste... dijelimo to što su nam krv pili stotinama godina... i opet imamo tek određen broj zajedničkih riječi.. a recimo sa Rusima nemamo zajedničku blisku istoriju, pa sam ja sa Ruskinjom razgovarala bez prevodioca i razumjele smo se.. Istorija je čudna stvar..