{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Zvizdić-Reichel: Reforme su put kojim ide BiH i one daju pozitivne rezultate

A
14.12.2015. u 17:22
0
5
Susret Zvizdić-Reichel: Reforme su put kojim ide BiH i one daju pozitivne rezultate
0
Susret Zvizdić-Reichel: Reforme su put kojim ide BiH i one daju pozitivne rezultate
SARAJEVO (AA) -  Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je u potpunosti opredijeljeno za ekonomski razvoj, vladavinu prava, efikasan mehanizam koordinacije, regionalnu i dobrosusjedsku saradnju i da su vidljivi pomaci koje je BiH napravila u proteklom periodu, istakao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić tokom susreta sa političkim direktorom za zemlje Zapadnog Balkana, Tursku i zemlje EFTA u Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke Ernstom Reichelom. 
Zvizdić je sa Reichelom razgovarao o reformskim procesima u BiH i o ispunjavanju uslova Bosne i Hercegovine na putu ka Evropskoj uniji. Upoznao ga je sa realizacijom ciljeva iz Reformske agende i o zaključcima sa prvog sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i Evropske unije. 

"Reforme su put kojim idemo i one daju pozitivne rezultate. Izradili smo kredibilnu Reformsku agendu za period od četiri godine, a već smo realizirali 20 posto zadataka. Svi vitalni ekonomski parametri su u blagom porastu. U potpunosti smo posvećeni  jačanju regionalne saradnje jer ona znači  jačanje procesa dobre saradnje, pomirenja i zajedničkog ubrzanja puta ka evropskim integracijma. To govori o našoj ozbiljnosti i jasnoj opredijeljenosti da u skorom narednom periodu predamo aplikaciju za članstvo u Evropsku uniju", rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić.

Politički direktor Reichel je pohvalio uspjeh koji bilježi Bosna i Hercegovina na putu ka evropskim integracijama  i rekao da je vidljiv napredak, posebno  u realiziranju ciljeva iz Reformske agende. On je rekao da postoji interes i Njemačke i Evropske unije da Bosna i Hercegovina napreduje i izrazio podršku tim naporima.

Sastanku je prisustvovao ambasador SR Njemačke u BiH Christian Hellbach.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: