{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suspendirani službenici uhapšeni u akciji "Pelegrino"

28.2.2014. u 15:14
0
8
Suspendirani službenici uhapšeni u akciji "Pelegrino"
0
Suspendirani službenici uhapšeni u akciji "Pelegrino"
Foto: Klix.ba
Služba za poslove sa strancima suspendirala je danas dvojicu svojih visokopozicioniranih službenika koji su uhapšeni u ovosedmičnoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva "Pelegrino".
Suspendirani su nakon što je danas Tužilaštvo Bosne i Hercegovine izdalo naredbu o sprovođenju istrage, a suspenzija će biti na snazi do okončanja krivičnog postupka.

Podsjetimo, uhapšeni su Boris Kordić, šef Terenskog centra za poslove sa strancima u Mostaru i Josip Kvesić, inspektor Službe za poslove sa strancima.

Akcija "Pelegrino", rezultat je inicijative i višemjesečnih aktivnosti Inspektorata unutrašnje kontrole Službe. Inspektorat unutrašnje kontrole Službe je prije pet mjeseci došao do saznanja o nezakonitim radnjama odnosno koruptivnim oblicima kriminala, o čemu je odmah obaviještena SIPA i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Predate informacije kao i aktivnosti koje su uslijedile nakon razmjene podataka sa SIPA-om i Tužilaštvom BiH dovele su do hapšenja više osoba, među kojima i dva službenika Službe.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu u saradnji sa drugim sigurnosnim i pravosudnim institucijama BiH uložiti makismalne napore u aktivnosti prevencije i otkivanja krivičnih djela korupcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: