Crna hronika
0

Na području Hercegovine uhapšeno pet osoba zbog korupcije

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su u operativnoj akciji "Pelegrino" na području Mostara, Čitluka i Širokog Brijega uhapsili pet osoba zbog korupcije, među kojima su i dva pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH.

Slobode su lišene osobe B.K, J.K, V.P, A.M. i strani državljanin L.C. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara ili drugih oblika koristi i iznuda, saopšteno je iz Sipe.

U toku su pretresi objekata na ukupno devet lokacija na području Mostara, Čitluka, Međugorja i Širokog Brijega. Pretresaju se i službene prostorije Terenske kancelarije Službe za poslove sa strancima u Mostaru, s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizovane su uz asistiranje pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Sipe, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.