{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suspendirane mašinovođe se ogradili od Buljugije

F
9.10.2011. u 11:59
0
3
Suspendirane mašinovođe se ogradili od Buljugije
0
Suspendirane mašinovođe se ogradili od Buljugije
Vernes Buljugija
Povodom štrajka glađu otpuštenog mašinovođe Vernesa Buljugije, kojeg je započeo 28. septembra ove godine i dezinformacija da je uz njega šest suspendiranih mašinovođa, koji tek čekaju rješenje o otkazu, saopćenjem za javnost oglasila se Podružnica Sindikata mašinovođa-strojovođa FBiH Bihać.
Trojica suspendiranih mašinovođa iz Bihaća: Mujaga Šakić, Nermin Ćurtović i Hazim Dautović ograđuju se od izjava Vernesa Buljugije datih u tom periodu i njegovih radikalnih načina borbe za ostvarivanje radničkih prava, koji su, kako se navodi, sve samo ne dostojanstveni.

Ističu da nisu štrajkovali glađu, niti hoće, te da ne žele da se njihova imena ponovo dovode u kontekst sa Buljugijinim djelima.

Kažu da su ponosni ljudi i da će probleme svojih suspenzija rješavati svim raspoloživim institucionalnim metodama, te da nemaju namjeru koristiti radikalne mjere, koje su im ispod ljudske i profesionalne časti.

Sindikalna podružnica Sindikata mašinovođa-strojovođa FBiH Bihać pokrenula je inicijativu za promjene i normalizaciju odnosa sa Upravom Željeznica FBiH, te inicirala nekoliko sastanaka s ciljem pronalaska izlaza iz ove krize.

Trenutno su ove aktivnosti blokirane, ali se nadamo da ćemo zajednički prevazići nagomilane probleme i da ćemo se samo baviti radnom problematikom, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: