|

Superbus radionice u Dnevnom centru za djecu koja obavljaju rad na ulici

Superbus radionice u Dnevnom centru za djecu koja obavljaju rad na ulici
32
F
FENA
15.7.2013. u 09:06
1
komentara
32

dijeljenja
Superbus radionice u Dnevnom centru za djecu koja obavljaju rad na ulici
Superbus, mobilno-edukativni program organizacije SOS Dječija sela BiH, započinje saradnju sa "Dnevnim centrom za djecu koja obavljaju rad na ulici" koji djeluje u sklopu Kantonalne javne ustanove "Disciplinski centar za maloljetnike".
Prva edukativno-kreativna radionica će se održati danas od 12:00 do 14:00. Superbus tim će u "Dnevnom centru za djecu koja obavljaju rad na ulici" organizirati edukativno-kreativne radionice koje za cilj imaju unapređenja razvoja djece i mladih na fizičkom, intelektualnom i emocionalnom nivou, korištenjem igre kao osnovnog metoda učenja.

Kako je saopćeno iz organizacije SOS Dječija sela BiH, Superbus nastoji prepoznati specifične probleme i potrebe djece i mladih te, koristeći jedinstvenu metodologiju, djelovati edukativno i preventivno. Nudeći kreativno-stvaralačke i sportsko-rekreativne sadržaje, Superbus promovira pravo svakog djeteta na igru, bez obzira na socijalnu, ekonomsku, etničku, starosnu, spolnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Superbus tim čine četiri profesionalca: profesorica pedagogije, profesorica likovne umjetnosti, profesorica sporta i diplomirana psihologinja, magistrica rodnih studija.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...