BiH
0

SOS Dječija sela BiH: Superbus obilježava devet godina postojanja

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mobilno-edukativni program "Superbus", koji djeluje u sastavu organizacije SOS Dječija sela BiH, obilježava 9. godinu svoga postojanja.

Superbus rođendan je dio projekta „S djecom oko svijeta“ koji se realizira pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške.

Superbus nastoji osigurati kvalitetno provođenje slobodnog vremena djeci i mladima širom zemlje, u skladu sa definiranim pedagoškim ciljevima. Specifičnost “Superbus” programa je mobilnost i inovativni metod učenja kroz igru.

Cilj projekta "S djecom oko svijeta" je edukacija djece o različitim kulturama i tradicijama, te promocija multikulturalnosti i tolerancije. Istražujući različite kulture putem umjetnosti, muzike, kulinarstva, književnosti, sporta, istorije, geografije i arhitekture, djeca će proširiti svoje horizonte i razviti razumijevanje i poštovanje kulturnih različitosti.

U sklopu "Superbus" rođendana djeca će imati priliku upoznati se sa norveškom kulturom i tradicijom na kreativan, dinamičan i interaktivan način, učestvujući u kreativnim radionicama, društvenim igrama, velikom vikinškom poligonu te brojnim drugim sadržajima.

Velika rođendanska zabava za svu djecu i njihove roditelje održat će se na Vrelu Bosne u petak, 16. augusta, od 15:00 do 18:00 sati.

Ulaz na Vrelo Bosne biće besplatan za svu djecu i roditelje koji se odluče pridružiti proslavi Superbus rođendana.

Superbus tim čine četiri profesionalca: profesori pedagogije, psihologije, umjetnosti i sporta, kao i šareni kombi prepun materijala za rad sa djecom, saopćeno je iz organizacije SOS Dječija sela BiH.