Reakcije
0

Suljagić osudio napad na Centar za kulturu dijaloga

FENA
Suljagić: Sloboda riječi temeljna vrijednost
Suljagić: Sloboda riječi temeljna vrijednost
Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo u utorak je najoštrije osudilo napad na prostorije Centra za kulturu dijaloga iz Sarajeva.

U saopćenju za javnost ovog ministarstva ocjenjuje se da je ovaj vandalski čin djelo pojedinaca koji očigledno žele uništiti temelje demokratije i slobode u Sarajevu te staviti na test strpljenje građana i građanki koji su svjedoci čestih izlijeva mržnje i nasilja uperenih protiv grada.

Iz ovog ministarstva su pozvali Ministarstvo unutrašnjih poslova KS-a i ostale nadležne organe da počinioce i nalogodavce ovog nedjela privedu zakonu te utvrde da li je riječ o ataku na slobodu riječi i govora u Sarajevu i BiH ili vandalski izgred pojedinaca koji ne žele dobro ovom gradu i državi.

"Sloboda riječi i govora temeljna je vrijednost svih demokratskih društava te pozivamo i civilno društvo da osudi ovaj, kao i sve ostale napade na demokratske vrijednosti, kao što su, naprimjer, režimski pritisci na rad novinara FTV-a Slobodana Vaskovića u Banjoj Luci", navodi se u saopćenju.