BiH
7

Bećirević: Suljagić nije pozvao SDP BiH na sastanak

SRNA
Koalicija "Prvi mart" organizovala je danas u Potočarima sastanak sa predstavnicima političkih partija iz Federacije BiH na kojem se razgovara o predstojećim izborima i zajedničkoj bošnjačkoj listi za organe vlasti u Republici Srpskoj.

Lider ove koalicije Emir Suljagić rekao je novinarima da je "međustranački razgovor" organizovan u Memorijalnom centru u Potočarima.

Srna nezvanično saznaje da sastanku sa Suljagićem prisustvuju predstavnici Stranke za BiH, Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost.

Potpredsjednik SDP-a BiH Denis Bećirević, koji je danas boravio u Potočarima i Srebrenici, nije prisustvovao sastanku koji je organizovao Suljagić.

"Nije mi poznato da se takav sastanak danas održava u Potočarima, jer SDP nije pozvan", rekao je Bećirević novinarima.

On je pojasnio da je danas sa nekoliko stranačkih kolega iz rukovodstva SDP-a posjetio Opštinski odbor ove stranke u Srebrenici.

"Stranke imaju pravo da se dogovaraju i prave koalicije. Organi naše partije razmatraće i odlučiti na koji način ćemo izaći na predstojeće izbore, kao i eventualne prijedloge drugih stranaka o mogućim koalicijama", kaže Bećirević.