|

Suđenje Arslanagiću i drugima odgođeno za 18. april

Suđenje Arslanagiću i drugima odgođeno za 18. april
2
F
FENA
4.4.2018. u 14:12
9
komentara
2

dijeljenja
Suđenje Arslanagiću i drugima odgođeno za 18. april Foto: Arhiv/Klix.ba
U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je, usljed nedolaska jednog od optuženih, odgođeno suđenje u predmetu Edin Arslanagić i drugi. Novo ročište zakazano je za 18. april.
Prema navodima odbrane, drugooptuženi u tom predmetu Šefik Handžić usljed bolesti nije mogao pristupiti nastavku glavnog pretresa.

Budući da nisu ispunjeni zakonski uvjeti (prisustvo optuženih) za održavanje pretresa, suđenje je odgođeno, a Sud je naložio odbrani da naknadno dostavi medicinsku dokumentaciju radi pravdanja Handžićevog izostanka.

Optužnica u tom predmetu, uz Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka, tereti i Šefika Handžića, Hasana Šepu, Aidu Selvić i Jasmina Šepu za inkriminacije, koje su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici firmi – Bosnalijek d.d. Sarajevo, Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Akteri tog slučaja terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom i krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora.

Amar Arslanagić, jedan od optuženih u tom predmetu, nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama i, budući da je nedostupan bh. pravosudnim organima, za njim je raspisana međunarodna potjernica.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...