BiH
0

Sud odlučuje hoće li biti novog neuropsihijatrijskog vještačenja Kovačevića

Piše: D. Brkić
U Kantonalnom sudu Tuzla danas je nastavljeno suđenje Amiru Kovačeviću (43), koji je optužnicom Kantonalnog tužilaštva TK optužen za ubistvo Kristijana Botića (37) u septembru prošle godine ispred ugostiteljskog objekta Royal.

Na kraju današnjeg ročišta tužilac Hajrudin Mujanović zatražio je novo neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje optuženog jer, kako je naveo, nije bio zadovoljan nalazima vještačanja kojeg je obavio neuropsihijatar Nusret Prohić.

O tome da li će biti novog neuropsihijatrijskog vještačenja odlučit će Sudsko vijeće, a odluka će biti saopštena na ročištu koje je zakazano za petak 14. marta.

Mujanović je Sudskom vijeu dostavio i šest fotografija ubijenog Botića s kojih se, kako je rekao, može zaključiti kako je Botić bio izraziti ljevak. No, predsjednica Sudskog vijeća Vildana Helić rekla je kako se takve tvrdnje moraju dokazati.

Saslušani su i vještaci Adem Čelik, Aleksandar Vujadinović i Elmira Karahasanović. Također, u nekoliko navrata je repriziran snimak s nadzorne kamere na kojem se vidi trenutak ubistva. Suđenje se nastavlja sutra, a ukoliko Sudsko vijeće ne usvoji prijedlog tužioca Hajrudina Mujanovića pristupit će se iznošenju završnih riječi.