{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suđenje za ubistvo: Kovačević imao 1,91, a Botić 2,95 promila alkohola u krvi

30.1.2014. u 19:35
0
2
Suđenje za ubistvo: Kovačević imao 1,91, a Botić 2,95 promila alkohola u krvi
0
Suđenje za ubistvo: Kovačević imao 1,91, a Botić 2,95 promila alkohola u krvi
Ugostiteljski objekt Royal (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U nastavku suđenja Amiru Kovačeviću (43), optuženom za ubistvo Kristijana Botića (37), pred Sudskim vijećem Kantonalnog suda u Tuzli svoj nalazi i mišljenje interpretirao je sudski vještak Nusret Prohić.
Naveo je kako optuženi Kovačević nema psihijatrijsku dijagnozu, te da je krivično djelo izvršio u stanju nebitne smanjene sposobnosti.

"U vrijeme izvršenja krivičnog djela Kovačević je imao 1,91 promila, dok je Botić imao 2,95 promila alkohola u krvi“, naveo je sudski vještak.

Pred Sudskim vijećem svoje svjedočenje su imali Jasmin Ibričić i Mevludin Jazavčević, poznati tuzlanski muzičari, koji su kobne noći, 9. septembra, svirali u Royalu. Istakli su kako Botića i Kovačevića veoma dobro poznaju te da ništa nije upućivalo da će se noć završiti tragično.

"Pored nas pjevao je fudbaler Mladen Krstajić i još nekoliko gostiju. Kristijan je tražio pjesmu 'Da te nije Alija', koja je otpjevana nekoliko puta. U nekoliko navrata Kristijan je prilazio stolu za kojim je sjedio Amir, ali mi nismo mogli čuti o čemu su razgovarali“, naveo je Jazavčević.

Nakon verbalnog i fizičkog obračuna, Kovačević je ispred motela Royal u Botića ispalio šest hitaca iz pištolja. Od zadobijenih povreda Botić je deset dana kasnije preminuo na UKC Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: