Sarajevo
0

Sud odgodio deložaciju kardinala Vinka Puljića iz dijela rezidencije

FENA
Kadinal Vinko Puljić
Kadinal Vinko Puljić
Općinski sud Sarajevo donio je rješenje kojim se odgađa deložacija kardinala Vinka Puljića iz dijela nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, zakazana za 17. novembar.

Podneskom od 12. novembra tražioci izvršenja su predložili sudu odgađanje predmetnog izvršenja jer postoji mogućnost vansudskog izvršenja obaveze po ranijem sudskom rješenju.

Tražioci izvršenja su predložili da se izvršenje odgodi za period od 30 dana, pa je sud donio rješenje kojim se do 13. decembra odgađa izvršenje određeno ranijim rješenjem o izvršenju.

Kako se u spomenutom rješenju navodi, izvršenje će se nastaviti na prijedlog tražioca izvršenja i prije isteka roka na koje je odloženo (u smislu člana 62. Zakona o izvršnom postupku), s tim da ako tražioci izvršenja ne predlože nastavak izvršnog postupka do 12. januara 2011. godine, sud će obustaviti postupak.

Protiv rješenja od 12. novembra o odgađanju deložacije u spomenutom slučaju dozvoljena je žalba u roku od osam dana Kantonalnom sudu u Sarajevu, saopćeno je iz Općinskog suda.