BiH
1

Sud naredio vraćanje Kamočajija na mjesto direktora Službe za zapošljavanje KS

FENA
Igor Kamočaji (Foto: Klix.ba)
Igor Kamočaji (Foto: Klix.ba)
Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje kojim se usvaja prijedlog za određivanje mjere osiguranja, pa se radi osiguranja prava iz radnog odnosa, prema Odluci o imenovanju direktora JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" nalaže toj javnoj ustanovi da na mjesto direktora vrati Igora Kamočajija i omogući mu obavljanje te funkcije na koju je imenovan u zakonskoj proceduri do okončanja sudskog postupka.

Sud je donio ovako rješenje nakon što je Kamočaji 14. februara podnio sudu posredstvom ovlaštenog advokata prijedlog za određivanje mjere osiguranja zbog odluke vršioca dužnosti Upravnog odbora JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" od 7.februara ove godine o razrješenju s dužnosti direktora prije isteka mandata.

Advokat Igora Kamočajija Hakija Kurtović izjavio je Feni da je mjerom osiguranja Sud jasno odredio da je Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo dužna da ga vrati na poziciju na koju je imenovan u konkursnoj proceduri.

Kurtović je također dodao da je na Rješenje Suda moguće izjaviti žalbu, ali i naglasio da ta žalba ne odgađa izvršenje mjere osiguranja koju je Sud odredio.