BiH
0

Musić: Pravda je dostižna, to dokazuje odluka da Kamočaji bude vraćen na mjesto direktora

FENA
Fikret Musić
Fikret Musić
Bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić smatra da je pravda spora, ali i dostižna, a dokaz tome je da je Sud jasno odredio da je Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo dužna da Igora Kamočaija vrati na poziciju na koju je imenovan u konkursnoj proceduri.

"Kada smo ušli u spor sa JU lužba za zapošljavanje da dokazujemo ono što je dokazivo, što je pravda, da je Kamočaji potpuno nezakonito i nelegitimno razriješen dužnosti, smijenjen s te dužnosti odlukom Upravnog odbora, to je bila politička odluka. To je bila osveta za kadrove SDP-a koji su legitimno i legalno postavljeni na mjesta", kazao je Musić u srijedu za agenciju Fena.

Musić je mišljenja da upravo to pokazuje da pravosuđe radi odgovoran posao i da to daje nadu da će i dalje raditi na onome što se zove pravda.

Uvjeren je da će svi ovi procesi koji su pokrenuti, kao što je slučaj razrješenja članova Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja, generalnog direktora Doma zdravlja KS-a i drugih sporova, dokazati da su te stvari urađene potpuno nelegitimno i protuzakonito.

"SDA je sa svojim partnerskim partijama, udovoljavajući željama i zahtjevima pojedinaca, išla nekorektno i protuzakonito, ali postoji nešto što se zove pravda, pa će se sve vratiti po starom", rekao je Musić.

Općinski sud u Sarajevu u utorak je donio Rješenje kojim se usvaja prijedlog za određivanje mjere osiguranja, pa se radi osiguranja prava iz radnog odnosa, prema Odluci o imenovanju direktora JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ nalaže toj javnoj ustanovi da na mjesto direktora vrati Igora Kamočajija i omogući mu obavljanje te funkcije na koju je imenovan u zakonskoj proceduri do okončanja sudskog postupka.

Sud je donio ovako rješenje nakon što je Kamočaji 14. februara podnio sudu posredstvom ovlaštenog advokata prijedlog za određivanje mjere osiguranja zbog odluke vršioca dužnosti Upravnog odbora JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ od 7. februara ove godine o razrješenju s dužnosti direktora prije isteka mandata.