BiH
59

Sud BiH ukinuo pritvor Slobodanu Pavloviću i ostalima

Piše: S. H.
Foto: RTV BN
Foto: RTV BN
Sud BiH uvažio je žalbu advokatskog tima uhapšenih u aferi "Pavlović banka", te ukinuo pritvor vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću i za još troje uhapšenih radnika te banke.

Sud BiH ukinuo je rješenje o pritvoru vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću i radnicima ove banke Ljiljani Garić, Petru Laziću i Blagu Blagojeviću. Za sve četiri uhapšene osobe u slučaju Pavlović banke ukinute su mjere pritvora, te su im određene mjere kućnog pritvora.

U Sudu BiH danas je održano ročište u vezi sa žalbom na pritvor za vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i tri radnika banke Ljiljanu Garić, Petra Lazića i Blagu Blagojevića.

"Dobio sam informaciju od Žalbenog vijeća Suda BiH da je moja žalba uvažena i da će gospodin Pavlović, ali i ostalo troje uhapšenih u ovom slučaju biti pušteni, uz mjere zabrane, odnosno kućni pritvor", potvrdio je za Klix.ba Miodrag Stojanović, advokat Slobodana Pavlovića.

Oni će biti pušteni kada se na recepciju Suda BiH predaju njihovi pasoši, naglasio je Stojanović, i kazao da bi to moglo biti večeras.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su 11. februara, po nalogu Tužilaštva BiH, Slobodana Pavlovića i još troje službenika Pavlović banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem ove banke.