BiH
12

Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor Slobodanu Pavloviću i drugima

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sud BiH donio je danas nakon ročišta odluku o određivanju jednomjesečnog pritvora u predmetu "Pavlović i drugi", potvrđeno nam je u Sudu BiH.

Slobodan Pavlović, Petar Lazić, Ljiljana Garić i Blago Blagojević osumnjičeni su za finansijski kriminal, prevashodno za pranje novca, u vezi sa poslovanjem Pavlović banke u Bijeljini.

Pritvor im je određen jer postoji osnovana sumnja da bi Pavlović boravkom na slobodi ometao krivični postupak, ponovio krivično djelo ili pobjegao iz zemlje, Blagojeviću zbog opasnosti da bi pobjegao i ometao istragu, a Laziću i Garić zbog bojazni da bi boravkom na slobodi utjecali na svjedoke i mijenjali dokaze, odnosno utjecali na istragu i da bi ponovili krivično djelo.

Odbrana je bila protiv prijedloga Tužilaštva kazavši kako nema razloga za određivanje pritvora jer nema elemenata krivičnog djela.

Podsjećamo, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su u četvrtak, 11. februara, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

Pritvor osumnjičenima može trajati do 11. marta ove godine ili dok Sud BiH ne donese novo rješenje.