|

Sud BiH: Goranu i Miloradu Mrđi jednomjesečni pritvor

Sud BiH: Goranu i Miloradu Mrđi jednomjesečni pritvor
0
F
FENA
25.12.2014. u 13:12
0
komentara
0

dijeljenja
Sud BiH: Goranu i Miloradu Mrđi jednomjesečni pritvor Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora i mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim se osumnjičenim Goranu i Miloradu Mrđi određuje jednomjesečni pritvor, saopćeno je iz Suda BiH.
Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 23. januara 2015. godine ili nove odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, pa je osumnjičenim Goranu i Miloradu Mrđi odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva kao i osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak.

U odnosu na osumnjičene Mileta Kokota i Ranka Mrđu, Sud je odredio mjere zabrane: napuštanja boravišta; putovanja; sastajanja s određenim osobama i obavezno javljanje nadležnim policijskim stanicama, dva puta sedmično.

Goran i Milorad Mrđa, Mile Kokot i Ranko Mrđa osumnjičeni su za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.