BiH
0

Sud BiH: Goranu i Miloradu Mrđi jednomjesečni pritvor

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora i mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim se osumnjičenim Goranu i Miloradu Mrđi određuje jednomjesečni pritvor, saopćeno je iz Suda BiH.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 23. januara 2015. godine ili nove odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, pa je osumnjičenim Goranu i Miloradu Mrđi odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva kao i osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak.

U odnosu na osumnjičene Mileta Kokota i Ranka Mrđu, Sud je odredio mjere zabrane: napuštanja boravišta; putovanja; sastajanja s određenim osobama i obavezno javljanje nadležnim policijskim stanicama, dva puta sedmično.

Goran i Milorad Mrđa, Mile Kokot i Ranko Mrđa osumnjičeni su za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.