|

Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Gorana i Milorada Mrđu

Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Gorana i Milorada Mrđu
0
S
SRNA
24.12.2014. u 19:32
6
komentara
0

dijeljenja
Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Gorana i Milorada Mrđu
Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje pritvora Goranu i Miloradu Mrđi, osumnjičenim za zločin u Sanskom Mostu, dok se odbrana usprotivila ovom prijedlogu.
Pritvor je zatražen zbog mogućnosti bjekstva, narušavanja javnog reda i mira, te uticaja na svjedoke ili saučesnike, javlja Birn.

Tužilaštvo BiH je za Mileta Kokota i Ranka Mrđu, koji su, takođe, osumnjičeni za zločin u Sanskom Mostu, zatražilo određivanje mjera zabrane, čemu se odbrane nisu protivile.

Mjere zabrane su zatražene da bi se spriječilo napuštanje BiH, te komunikacija sa svjedocima i da ne bi došlo do ometanja istrage.

Odbrane Gorana i Milorada Mrđe protivile su se određivanju pritvora, predloživši da umjesto toga budu određene mjere zabrane napuštanja mjesta boravišta i sastajanja sa svjedocima.

"Tužilaštvo nije potkrijepilo osnovanu sumnju. Moj branjenik je porodičan čovjek, i on i supruga imaju porodični biznis. On nema motiva da bježi", rekao je Damir Katica, koji zastupa Gorana Mrđu.

On je dodao da njegov branjenik nema pasoš i da nije izvadio ni nove lične dokumente.

Advokat Ranko Dakić, branilac Milorada Mrđe, ističe da su navodi Tužilaštva za pritvor paušalni, kao i da njegov klijent "samo radi u Hrvatskoj i privremeno boravi kod rodbine, ali da ima samo državljanstvo BiH".

Goran, Milorad i Ranko Mrđa, te Mile Kokot osumnjičeni su da su, kao pripadnici Vojske Republike Srpske, na području Sanskog Mosta i okoline učestvovali u zločinima nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti.

Odluka o prijedlogu Tužilaštva BiH biće naknadno donesena.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...