Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno da slabi. Studenti i njihovi roditelji snose velike troškove poput školarine, knjiga, džeparac i svakakvih gluposti a s tim da nam je bijedna plata,sve više studenata napušta fakultet već nakon prve godine i traže posao. Lično sam student i govorim ono što vidim. Sad imam čitavu godinu praznu jer sam položila predmete unaprijed i dobro bi mi došao posao, ali gdje naći prokleti posao kad svi traže već neko radno iskustvo? Mi smo u govnima kako god da okrenete. Pozz svim studentima:)
Ja ću ako Bog da prvo svoje dijete usmjeriti na dva dobra zanata..pa tek onda fakultet...jbo ti bolonjske fakultete u kojim se znanje stiče na bubicu,puškicu ili đonić...smrt bolonji živio usmeni odgovor i praktični rad.
Da polažu od 12 ispita 3 usmena..znam ih koji su magistrirali na bubicu i đonić ..a sutra će i doktorirati i praviti mostove i tunele u aperisati ljude..tek ćemo bolonju osjetiti za 20-20 godina.
Ma kakva bolonja? Ja koliko znam po bolonji ne mogu biti usmeni ispiti a kod nas je to svakodnevnica. U ovoj državi niko ništa ne poštuje a kamoli na fakultetima, zato i jesmo u govnima.
tako ni studenti iz udaljenijih krajeva nebi morali dolazit da zive i placat smjestaj, samo na ispite dodju
Zasto se moderna tehnologija ne primjeni u skolstvu. Npr dolazak na predavanja i vjezbe nema smisla, valja doci i profesorima i studentima svaki dan na fax a isti rezultat bi se dobio kada bi se predavanja i vjezbe mogle pratit preko interneta, npr preko skypea ili slicnog programa profesor drzi predavanja i studenti prate iz topline doma svog, i postavljaju pitanja. Neka mi neko kaze samo jedan razlog zbog cega to nebi moglo, dzaba se trosi na prijevoz i gubi vrijeme, a lakse je pratit na laptopu od kuce. Samo da se dodje na ispit.
...pa malo ustaneš na kaficu. pa na doručak. pa malo šmekneš na ulicu za trebicama. pa odspavaš. pa...
Pa vise od pola studenata dodje na predavanja i ne paze, a mnogi nikako i ne dolaze jer im je mrsko. Ko ce pazit na predavanju taj ce pazit i od kuce.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
bolje zive smetljari u Njemackoj, Svedskoj, Norveskoj nego inzinjeri i doktori u BIH
....nema ljepšeg život nego studom.........da ima vremeplov vratio bih se u te godine...
Upisi drugi fax i eto ga :)... Jedna sedmica sa familijom a druga sa cimerima...
....haha.......s faksa u mirovinu........
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bravar, maršal.... ;)))
...par zgodnih studentica, i eto stanara dok si reko "socijalni rok".
Ja ih znam puno na Cengic Vili
Ynwa nista novo
Dobar zanat, je na zalost danas mnogo profitabilnije rjesenje, nego fax. A posao zagarantovan. Sta nam politicari uradise.
....kratkoročno gledano si u pravu.....ali dugoročno ne......
....ne....imamo previše, rekao bih, posjednika diploma koji su nekompetentni i svojom nekompetencijom derogiraju cijeli sustav........
PRIKAŽI ODGOVORE (3)