Akcija SBiH u Bugojnu
0

"Studentima se mora plaćati smještaj"

Sarajevo-x.com
U organizaciji Općinskog savjeta SBiH Bugojno kandidati ove stranke na predstojećim izborima organizovali su javnu kampanju u kojoj su od sugrađana zatražili, partnersku podršku, kako bi nakon izbora osigurali da Vlada SBK napokon preuzme na sebe obavezu plaćanja studentskih domova u Federaciji BiH i da izmiri svoja nagomilana dugovanja kako studenti Bugojna i SBK-a ne bi bili izbacivani na ulicu.

Od građana su također zatražili da zajedno s kandidatima SBiH na predstojećim izborima osiguraju da Vlada preuzme svoju ustavnu odgovornost za sigurnost građana SBK, jer je svima u zemlji već odavno jasno da je sigurnosna situacija na ovom području više nego katastrofalna i da odgovornost za to treba preuzeti trenutna vladajuća koalicija SDA, HDZ BiH i SDP-a.

Kandidati SBiH iz Bugojna za Skupštinu SBK, Zehra Rustempašić, Sead Fazlibegović i Sejad Tukar naglasili su kako sve dosadašnje nezavisne analize pokazale kako je trenutna kantonalna Vlada po svom učinku najgora u FbiH, što građani ovog dijela BiH mogu svakodnevno osjetiti u svim sferama života, te je krajnje vrijeme za promjenu za što će građani imati priliku 3. oktobra.