{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"BiH rizikuje da doživi palestinski senarij i samo SBB to može zaustaviti"

S
15.9.2010. u 20:02
0
52
"BiH rizikuje da doživi palestinski senarij i samo SBB to može zaustaviti"
0
"BiH rizikuje da doživi palestinski senarij i samo SBB to može zaustaviti"
Savez za bolju budućnost BiH – SBB BiH – Fahrudin Radončić, nastavio je predizbornu kampanju skupovima u Srednjobosanskim gradovima Bugojnu i Vitezu.
Više od 1. 000 članova i simpatizera stranke,okupilo se u Kulturno - sportskom centru u Bugojnu, a veliki broj njih nije mogao ući u salu, pa su obraćanja kandidata za sve nivoe vlasti slušali u holovima KSC-a.

U Bugojnu su se prisutnima obratili Anel Hadžiabdić, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, Edin Tihak, Šefik Abazović, Amir Haračić, Jasmin Alibegović i Husein Čepalo, kandidati za Skupštinu SBK, Aner Begić, nosilac liste za Parlament FBiH - SBK, Ekrema Brkić, kandidat za Parlament FBiH i Adnan Bašić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz FBiH- SBK.

Profesor Husein Čepalo u svom nadahnutom govoru je rekao da više nema izgubljenih godina i da nakon 15 godina beznađa dolaze novi ljudi, vizionari, nove ekipe i energija okupljena oko Saveza, koja će vratiti struku i dati mogućnost najsposobnijima da vode zemlju.

Bugojancima se obratio i predsjednik SBB BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.

"Imamo moćan ekonomski program čija su osnova borba protiv siromaštva i korupcije i ovo je posljednji voz da se Bošnjaci i BiH ekonomskim sredstvima pridruže Evropi i Evropskoj uniji ili će, u drugačijem raspletu, BiH biti ugrožena, a Bošnjaci rizikovati da u vlastitoj zemlji dožive palestinski scenarij. Jedino ko može zaustaviti takvu katastrofu jesu Savez za bolju budućnost BiH i uspješni ljudi u politici, koji će se umjesto lažnim liderstvom baviti ekonomijom. Uostalom, nigdje vlast koju je narod kamenovao - a to se dogodilo našoj Federalnoj vladi i koaliciji SDA-SBiH - ni u jednoj zemlji svijeta nije mogla ostati, pa neće ni ova nakon 3. oktobra", istakao je, između ostalog, Radončić.

Euforija je vladala i u Vitezu gdje su se u Vatrogasnom domu predstavili Muhamed Mujezinović, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz FBiH - SBK, Edina Hrustić, kandidat za Skupštinu SBK, Amel Hadžiabdić, nosilac liste za Skupštinu SBK, Aner Begić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Emir Trako, kandidat za Skupštinu SBK i Adnan Bašić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

"Vlast koja se toliko otuđila od svog naroda da najčasnije sinove svoje zemlje i nas "zlatne ljiljane" poredi s neprijateljima BiH, zaslužila je da ode i mora otići 3. oktobra s političke scene", poručio je proslavljeni “zlatni ljiljan” Adnan Bašić sa ovog skupa.

Građanima Viteza se obratio i predsjednik Saveza i kazao da je trenutna situacija teška za BiH, ali je istovremeno i velika šansa da se nešto promijeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: