Skup SBB BiH u Ilijašu
0

FOTO / "Građanska pobuna će završiti pobjedom nad korumpiranom vlašću"

Sarajevo-x.com
"Građanska pobuna je krenula i ona će 3. oktobra završiti pobjedom nad nesposobnom i korumpiranom vlašću", rekao je dr. Enver Išerić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz FBiH, na još jednom velikom skupu Saveza za bolju budućnost BiH.

U sportskoj dvorani u Ilijašu pred oko 2.000 ljudi, jučer je nastavljen niz skupova SBB BiH.

Ovom prilikom, prisutnima su se obratili i Mirsad Prohić - predsjednik OO SBB BiH Ilijaš, Bedro Hasanović - kandidat za Skupštinu KS, Rizo Tabaković - nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz RS, Sadmir Nukić - kandidat za predsjednika i potpredsjednika RS-a, Mirza Ustamujić - nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Nijaz Mašić - kandidat na listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Kenan Ademović - nosilac liste za Skupštinu KS i Fehim Škaljić - kandidat na listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Opće ovacije izazvalo je pojavljivanje Fahrudina Radončića, predsjednika SBB BiH i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

"Umjesto glupe politike 'malih koraka', u čiji kvalitet nas ubjeđuje nesposobna vlast, BiH trebaju veliki, hrabri i koraci od sedam milja. Jedino tako možemo nadoknaditi ogromno ekonomsko zaostajanje, siromaštvo, korupciju i mafiju, što uzimaju dušu narodu", rekao je Radončić, nakon čega je uslijedilo gromoglasno skandiranje "Fahro", "Fahro" i "Hoćemo pobjedu".

Jučer je održan skup SBB BiH i u Vogošći. Više stotina ljudi u dvorani i još toliko izvan nje dočekali su kandidate Saveza. Radončić je rekao da Vogošća više neće trpjeti zbog ministarskih talova na relaciji SDA - SBiH i da će u roku od dvije godine biti završena prva transverzala za koju je odavno obezbjeđeno stotine miliona maraka koje beskorisno leže kod banaka.

"Sarajevo mora postati lider u dobru i pokazati ne samo kako se gradi i kako se brine o KS, već kako se treba brinuti o svakon kraju u BiH", dodao je Radončić.

Vogošćanima su se obratili i Tarik Curić - kandidat za Skupštinu KS, Nijaz Štitkovac - kandidati za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Alma Ferović - kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, te Mirza Ustamujić i Aida Zubčević - kandidati za Skupštinu KS.

Predizborni skupovi SBB BiH jučer su imali kulminaciju u sarajevskoj općini Ilidža, gdje se okupilo više od 1.500 ljudi. Uz predstavljanje kandidata ogromnu euforiju izazvao je gost akademik Muhamed Filipović, saopćeno je iz pres-ureda ove stranke.

"Savez za bolju budućnost BiH nastao je kao mala voda, zatim vrelo iz kojeg se pilo, a sada je velika rijeka na čijim ćemo valovima doći do bolje budućnosti, a ne do milosti onih da ne kažem kojih", kazao je Filipović.

On je podržao Radončića kao "uspješnog i suverenog čovjeka kojem ne treba pozivanje ni na babu ni na naš, jer su naši samo oni koji su obrazovani, uspješni, samostalni i imaju viziju i rezultat".

Radončić je rekao da Bošnjaci u svojoj historiji često nisu znali poštovati svoje institucije i velike ličnosti i da je lično vrlo sretan zbog ogromnog aplauza koji je dobio akademik Filipović, jer to znači “da počinjemo poštovati svoje velike autoritete, tj. hodajuće institucije, i da ćemo to ubuduće kao narod raditi mnogo svjesnije i hrabrije nego što se dešavalo pod vlašću onih koji su nas učili da saginjemo glavu i bavimo se nacionalnim samoponištavanjem”.