Komentari (217)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ako se omladina ugleda na udbasa i narko bosa osmicu...niko studirati nece...nego ce se kupovati diplome...pa dilati reketariti ucijenjivati i ubijati...
Većina vas na kliksu što kmečite na studente nema ni kako treba završenu srednju, isfrustrirani ste sa sa svojim životima jer ste na birou i jer radite poslove sa srednjom stručnom spremom.
Treba biti realan. Broj studenata se drastično smanjio u BIH. Sa 120 hiljada prije 10ak godina na nekih 70ak hiljada. Nece visoko obrazovanje popraviti zakoni. Onog dana kada diplomirani inzinjeri sa UNSA ne budu na birou, nego na finom radnom mjestu, poslat ce se poruka da vrijedi studirati. Do tad, ovo je sve suplja prica.
Nek se uvaženi jave kada objasne gdje ide novac za biblioteke koje nismo vidjeli, za "razvoj sistema" koji se od 2014. nije razvio i kada nam uvedu grijanje, toaletni papir i toplu vodu na fakultete :) Toliko od "kvalitete školovanja" kada se sve svodi na uzimanje novca. Lp
Mislim da je u redu ovo, u vremenu korone. On line i prakticnost su potpuno 2 različita svijeta...
Kad Vlada vodi računa o kvalitetu nek vrate tim studentima po 6-7000KM jer znaju da kvaliteta nije bilo.
A nije medvjeđa usluga dati 7000KM (sedam hiljada KM) i niti jednom vidjeti labaratoriju i nemati nijedan vid praktične nastave, tj.ne koristiti resurse koje si platio?
Nasa omladina ima vrlo jak intelektualni potencijal ali koji gusi vladajuca struktura. Pa tako imas podobne sa prosjekom 6.0 i dobiju poslove a ima sposobne 10.0 pa su na birou!!!
Ko, svi ti sto zavrse fakultet odose iz bih u bolji zivot. Nebojte se vi za njih. Ne treba njima bih nemate brige za to da ce "preuzimat" ista. Samo jadnici gledaju kako da zavrsi to smece i idu dalje. A oni koji ce "preuzet" to sto vi zovete radnim mjestima su vase stranacke kolege koje ste izabrali. Njihova djeca ce se pobrinut da vase zdravlje bude zbrinuto da vam mreza radi i da se zgrade ne ruse.
Da jos dodam... vecina mladih svakako ne moze da dobije radno mjesto nigdje. Pa cak ni u kafani a kamoli u toj "nepostojecoj" firmi. Sve ste unistili, propili, prokockali i sad bi da vam mladi rijese problem. Odooooooooseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee mladi a vi kockajte bingu u kladari i zitigu se za pozicije na poslu.
Moje prdonje skontajte se dok vam nije kasno jer ni penzije necete imat kad si odu van. Serete po mladima koji nisu ni pokusali u zivotu kamoli uradili nesto a ovi sto su vam sve sjebali njih stedite i glasate za njih. Oni su vam profesionalci koji su se skolovali. A ovi sto vam nista nisu ucinili nazao su probivjetri. Ej moji bosanci tesko vama u vasim kucama i glavama.
Ma koji studenti, sve jebivjetri, debili nargilaši i funjare instagramuše
Ma nema veze, za zaposljavanje u nasim institucijama svakako se ne gleda inteligencija niti sposobnost nego samo podobnost… pozz iz Minhena
Brate pa ako je ovo najveći problem bh obrazovanja mi smo Harvard
Fakultet se završava da se dobije papir, da se dobro uhljebiš. Zato i jeste bitniji prenos ispita nego kvaliteta obrazovanja. Nju niko i ne traži, svi hoće papir.
Nisam pametan vise, fakulteti su se srozali na dno dna, omladina je glupa ko k., ali istu tu omladinu vidim svaki dan kako vozi bijesna auta, a ja ko fol intelektualac vozim auto staro 20 godina i stedim za registraciju cijelu godinu. Stoga vrijeme je cudno, sto si gluplji to bolje prolazis u zivotu, treba se s tim pomiriti.
Kakvo obrazovanje u ovoj trulezi? Svaki gradic ima fakultet koji se moze kupiti. Zlatna mladež se smije djeci jer moraju uciti. Oni to kupe lagano i na nekad repektabilnim univerzitetima. Mi smo u blatu vec odavno. Moral ne postoji u ovon blatu.
Pa zbog zelja onih koji zele prenositi ispite u narednu godinu i kasni pocetak studijske godine.A sta je da zeljama onih koji na vrijeme ciste godinu??
Na generacijama Travnika, Bijeljine, Viteza, Međugorja. Tuga čemer jad. Svaki ološ koji nije mogao mrdnut na državnom univerzitetu je kupio fakultet na nabrojanim i postao akademski gradjanin. Brukaaa
Sve će to biti SDA trulež budžetsko džamijska