Uz indeks
214

Studenti Univerziteta u Sarajevu sutra mogu besplatno ući u Zemaljski muzej

Klix.ba
Zemaljski muzej BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zemaljski muzej BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom obilježavanja 29. augusta Dana Povelje Kulina bana, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu uz veliku podršku i razumijevanje uprave Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, omogućio je besplatan ulazak u Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine za sve studente Univerziteta u Sarajevu uz pokazivanje indexa, u periodu od 12:00 - 14:00 sati.

"Želja nam je da na ovaj simboličan način damo svoj doprinos i studentima kroz prezentovanje postavki koje se čuvaju u Zemaljskom muzeju BIH kao najstarijoj kulturnoj instituciji ovoga tipa u nasoj državi, pokažemo našu bogatu prošlost. Pored ove aktivnosti, također je uz podršku Općibe Novi Grad Sarajevo planirano održavanje izložbe slika sa foto konkursa 'Moj razlog' posvećenog razlozima ostanka mladih u našoj državi", poručuju iz SPUS-a.

Ovim činom pokazujemo da ćemoostati ovdje i graditi budućnost, ali pokazujemo i da nismo zaboravili prošlost ni našuslavnu historiju, jer ova država je naša već hiljadu godina i mi smo nosioci njenih europskih vrijednosti, navodi se u saopćenju.