{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Studenti u Sarajevu nezadovoljni ponudom iz menze: Jelovnik bogat žoharima i crvima

Klix.ba
17.1.2019. u 10:14
117
242
Studenti u Sarajevu nezadovoljni ponudom iz menze: Jelovnik bogat žoharima i crvima
117
Studenti u Sarajevu nezadovoljni ponudom iz menze: Jelovnik bogat žoharima i crvima
Foto: Čitatelj
Nakon što je ekipa portala Klix.ba posjetila kuhinju Studentskog centra Sarajevo na Bjelavama i svjedočila bogatoj ponudi kakvom se mogu pohvaliti i najbolji restorani, redakciji našeg portala javilo se nekoliko nezadovoljnih studenata, ističući da "sve izgleda bajno, jer je naša ekipa najavila dolazak".
Grupa studenata koja koristi usluge studentskih domova na Bjelavama i u Nedžarićima, a koja nam se obratila, izrazila je ogromno nezadovoljstvo ponudom u menzi ističući kako mnoga variva koja su kuhari studentskih domova spremili tokom naše posjete nikada nisu okusili.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj


"Aha. Bogat jelovnik, kako da ne, bogat žoharima i crvima", "Vrhunski bazen ulja u svakom tanjiru", "Možda na Bjelevama ima i crni hljeb, mi u Nedžarićima smo zadovoljni kad nije od jučer" i "Toliko bogat jelovnik da smo više jeli u okolnim pekarama i fast foodovima nego u menzi. Ne daj Bože da vam tako 'miriše' kod kuće" samo su neki od brojnih komentara nezadovoljnih studenata koji su svoje nezadovoljstvo ilustrovali fotografijama.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj


Osim na hranu, studenti su nam se požalili i na uslove u studentskim domovima.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj


"O nedostacima stanovanja u domu na Bjelavama može se govoriti do sutra. To znaju svi koji su prošli kroz te mračne sobe bez adekvatnog grijanja i sa svega dva sata tople vode dnevno. Bilo bi licemjerno to hvaliti, svakako", napisala je jedna bivša korisnica Studentskog doma Bjelave.

Ipak, bilo je i onih koji su pohvalili rad studentskih menzi ističući kako su se "kuhari uvijek trudili da od trećerazrednih namirnica naprave nešto jestivo".

Samra Kordić, rukovodilac poslovne jedinice ishrana u JU Studentski centar Sarajevo i inžinjer prehrambene tehnologije za Klix.ba je kazala da odbacuje sve neosnovane optužbe.

"Nekolicina studenata konstantno pravi probleme neosnovano. Što se tiče sendviča bez priloga studenti na liniji za podjelu hrane imaju mogućnost odabira priloga kečap, majoneza, kupus, zelena salata i paradajz. Neko ne želi nikakav prilog u sendvič. Aposlutno se prilikom pripreme hrane vodi računa o normativu i higijenskoj ispravnosti sirovina i namirnica koje se nabavljaju putem tenerskih procedura javnih nabavki. HACCP sistem sigurnosti hrane nalaže kontrolu zdravstvene ispravnosti od polja do stola te potvrđuje dokumentacijom i ceek listama provedbu kontrole ulazne procesne i kontrole gotovih proizvoda", rekla je Kordić.

Podsjećamo, prilikom posjete ekipe portala Klix.ba Studentskom domu Bjelave bogata ponuda studentske menze i mirisi ukusnih jela srušili su sve predrasude koje smo imali o lošoj studentskoj ishrani. Također, tokom naše posjete radnici su po nekoliko puta dezinficirali kuhinju, kako prije, tako i poslije kuhanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: