{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti u Kampusu se griju na peći, Vlada KS dala nalog da se pusti grijanje

5.11.2014. u 16:31
66
25
Studenti u Kampusu se griju na peći, Vlada KS dala nalog da se pusti grijanje
66
Studenti u Kampusu se griju na peći, Vlada KS dala nalog da se pusti grijanje
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je na nastavku 81. sjednice dala nalog Sarajevogasu da uspostavi dotok gasa do Unis Energetike kako bi fakulteti u okviru Kampusa koji se griju putem ovog distributera gasa dobili isporuku toplotne energije.
Izmirenje dugovanja koja su nastala u prethodnom periodu treba da dogovore Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS i članice Univerziteta koje koriste ove usluge grijanja. Prethodnih dana su se studenti i profesori grijali na kvarcne peći.

Vlada Kantona je danas zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo da za školsku 2014/2015. godinu omogući pravo na besplatno školovanje unutar vlastitih pozicija, odnosno u okviru sredstava predviđenih za visoko-školske ustanove, djeci šehida i poginulih branioca, djeci ratnih vojnih invalida i dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja upisanih na visokoškolske ustanove, kao redovnim i samofinansirajućim studentima, kao i prednost prilikom upisa.

U realizaciju ovoga zaključka bit će uključeni, pored navedenog ministarstva, i Ministarstvo finansija i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Vlada je zadužila KJKP Rad Sarajevo da hitno svoj rad uskladi sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine i podzakonskim propisima, kojim se nalaže formiranje Higijenskog servisa na području Kantona Sarajevo, a u cilju uklanjanja napuštenih i bolesnih pasa sa ulica Kantona Sarajevo, uz angažovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i KJP Veterinarska stanica d.o.o. Sarajevo.

Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja BiH ne poznaje termin kafilerijske službe kako je to ranijim zaključkom Vlade nespretno bilo definisano. Također, Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, ne definiše termin pas lutalica, agresivan pas i bijesan pas, već isti poznaje termin napuštena i izgubljena životinja. Novim zaključkom Vlade otklonjeni su ti propusti. Higijenski servis trebao bi početi sa radom sljedeće sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: