{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti u Kampusu se griju na peći, Vlada KS dala nalog da se pusti grijanje

5.11.2014. u 16:31
66
25
Studenti u Kampusu se griju na peći, Vlada KS dala nalog da se pusti grijanje
66
Studenti u Kampusu se griju na peći, Vlada KS dala nalog da se pusti grijanje
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je na nastavku 81. sjednice dala nalog Sarajevogasu da uspostavi dotok gasa do Unis Energetike kako bi fakulteti u okviru Kampusa koji se griju putem ovog distributera gasa dobili isporuku toplotne energije.
Izmirenje dugovanja koja su nastala u prethodnom periodu treba da dogovore Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS i članice Univerziteta koje koriste ove usluge grijanja. Prethodnih dana su se studenti i profesori grijali na kvarcne peći.

Vlada Kantona je danas zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo da za školsku 2014/2015. godinu omogući pravo na besplatno školovanje unutar vlastitih pozicija, odnosno u okviru sredstava predviđenih za visoko-školske ustanove, djeci šehida i poginulih branioca, djeci ratnih vojnih invalida i dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja upisanih na visokoškolske ustanove, kao redovnim i samofinansirajućim studentima, kao i prednost prilikom upisa.

U realizaciju ovoga zaključka bit će uključeni, pored navedenog ministarstva, i Ministarstvo finansija i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Vlada je zadužila KJKP Rad Sarajevo da hitno svoj rad uskladi sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine i podzakonskim propisima, kojim se nalaže formiranje Higijenskog servisa na području Kantona Sarajevo, a u cilju uklanjanja napuštenih i bolesnih pasa sa ulica Kantona Sarajevo, uz angažovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i KJP Veterinarska stanica d.o.o. Sarajevo.

Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja BiH ne poznaje termin kafilerijske službe kako je to ranijim zaključkom Vlade nespretno bilo definisano. Također, Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, ne definiše termin pas lutalica, agresivan pas i bijesan pas, već isti poznaje termin napuštena i izgubljena životinja. Novim zaključkom Vlade otklonjeni su ti propusti. Higijenski servis trebao bi početi sa radom sljedeće sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: