Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ovo je bolje neko da loze ugalj. Pozdrav iz Tuzle :)
Sta ima do tebe da se dolazi, pocela je zima buraz.. Nalozi
Lijepo vam je Atif rekao, peleta neJma. Vidite li da je pelet u žalbenom postupku što znači da ga nema dok se postupak ne okonča. Vjerovatno je "nabavka" bila transparentna kao i sve ostalo na ovom Univerzitetu :) pa se ponuđači žalili. A efikasnost rješavanja žalbenog postupka je zavidna, za sada traje samo 6 mjeseci bez obzira na stručnost kadra koji ne može riješiti javnu nabavku ali je sposoban za ministra :). I sad mi nije jasno ...
... kako će pelet doći danas ako nije mogao za svo vrijeme kada se priprema za grijnu sezonu. Je li to na crno, bez javne nabavke :-) Sigurno je neko od beskonačnog niza svih dosadašnjih propalih političara USK uhljebljenih na Univerzitet (jbg. gdje drugo s njima nego na fax) povukao neku svoju "toplotnu" vezu iz prijašnjih talova. Ovaj Univerzitet je odavno sazrio da se na njemu zamandale vrata.
@VOXpopuli2017 pa to ocito jeste cilj. Budes neki vandredni i redovni profesor, pa otvoris privatni fakultet, onda drzavni zijanis i raja mora kod tebe po diplomu i znanje. I onda prst u uho.
To im je bio ispit. Da prepoznaju problem. Smisle rješenje problema i da na kraju praktično realizuju to rješenje. Mogli su recimo angažovati da svakog studenta grije po jedan migrant. Em migranti nešto i nauče, a studentima neće biti zima.
Umjesto da se to malo studenata sto je silom prilika ostalo da studira kod nas, pokusa zadrzati, uslovi i za njih malo su nikakvi. I onda se pitamo sta ce nam biti od drzave. Nikada se nista ne rjesava na vrijeme, ni ogrijev, ni druga nastavna pomagala. Niko od odgovornih ne razmislja da li bi u takvu hladnu ucionicu poslao svoju kcerku da na hladnoj stolici sjedi cijeli dan, a kasnije se nadao unucicima. Ali zato u Parlamentu i po Vladama, razumije se, odgara uho.
Ne razmišlja jer im kod kuće nema niko dati valjanu informaciju. Njihova djeca uglavnom studiraju u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Grazu, Beču, a tamo nema problema s grijanjem.
I treba protestvovati. Previse su se opustili ovi na pozicijama bilo kakvim. Odah na ulicu i blokirati nesto. Pa to je smijesno da se ljudi mrznu, kakve nabavke i cuda. Sta ako se zalio, zalio se rijesi to odmah ili odbij zalbu i nastavi ili kupi od njega ako je upravu. Prije 6 mjeseci ste poceli proceduru, sami kazete!!! Treba vam jos toliko??