Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
HRVAT GLUPANE Pročitaj šta sam napisao pa komentiraj. Izgleda da tebi treba objasnit to malo podrobnije. probat ću jednostavno. U tim domovima nema Hrvata, ne primaju ih. Zašto onda da Hrvati plaćaju te domove.
JEBEM VAM MATER FASISTICKU!!!! Cuj ovo: u SBK zive hrvati. Pa sta ako zive! Hrvari su punopravni gradjani SBK i trebaju placati porez, a od tih prihoda se trebaju finansirati studenti bez obzira na to gdje se skoluju i koje su jebene nacionalnosti.
Ja vam svima savjetujem da prvo proucite situaciju sto se tice domova, pa onda da komentarisete, uostalom, niko od vas ne trazi pare da date...nasi kantoni daju pare!!! Bolje da brinete svoje brige, nego tudje! Sramota!
Treba provjeriti kako se primaju studenti u studentske domove. Onaj direktor je prototip kriminalaca. Prima likove sa 30 godina koji su sadnji put otisli na fakultet kad su bili na prijemnom, i sad im treba placati smjestaj. Smijesno. Takodjer treba provjeriti kako rade neki ugostiteljski objekti u Domu Bjelave, jesu li oni registrovani i placaju li porez ili se to Direktor studentskog centra i njegovi prijatelj radi dobrobiti studenata bogate.
U SBK žive i Hrvati i plaćaju porez od kojeg bi se trebalo plaćat školovanje samo mošnjačkoj djeci. pitajte tog direktora koliko Hrvata stanuje u domu.
Prije nekih sat vremena gledao sam Sarajevsku hroniku gdje je gost bio gdin Emir Kadrić. U potpunosti se slazem sa svim njegovim izjavama. Naime, nedugo iza rata imao sam privilegiju da studiram i dvije godine da provedem u studentskom domu Bjelave. Kao sto rece Kadric, uslovi nisu sjajni, mozda su minimalni, ali su idealni u odnosu na nikakve! Glavni krivac za lose stanje studenata iz SBK je S.Selman i cirkus Colorado (Vlada SBK) kojim on upravlja! Salkina djeca vjerovatno studiraju vani ili su smjesteni privatno kod \"Halida Inn\"! Najbolje bi bilo da se organiziraju protesti ispred vlade u Travniku, mada je vrlo tesko organizirati put do Travnika, a cinjenica je da u Sarajevu nema previse odgovornih za takvu situaciju! Ima i drugih nacina borbe osim blokade puteva! Obzirom da zivim u SBK, rado bih dosao i podrzao studente u ostvarenju njihovih ciljeva! A ti, @seljaci, hm, vjerovatno si u ratnom vihoru osjetio slast asfalta, te te ni dva Aneksa 7 nemogu vratiti u rodne Čerigoviće!
Zasto bi neko placao studentima skolovanje? Pa to nema nigdje u svijetu. U Americi se svak moze skolovati.. Godina na Coleg kosta od sedam do trideset hiljada dolara. Studenti dizu kredite kod banaka rade po fabrikama i skoluju se. Drzava im da Grant ali to je tako malo da time ne mogu platiti ni stan. Kada zavrse vracaju kredite. Mislim da je to sasvim normalno.. A ovi koji \"sljegli uSarajvo\" bi da im Sarajevo placa sve, pa da im opanke zamijeni lakovanim cipelama, a onda kada zavrse Faks, rusit ce ovu zemlju kao sto su to ucinili njihovi ocevi u r a t u 1992 godine..
seljaci,ne možemo svi kupiti stančić u gradu gdje nam dijete studira
kad su izbori studente možeš na prste izbrojati,vaše mame,nene i očevi su izabrali sbk vladu koja je najneučinkovitija u bih
mrs u selo iz kojeg ste dosli pa strajkujte kolko hocete, stoko, ionako nema dovoljno strajkova u zadnje vrijeme pa jos i vi da blokirate po gradu, ne moze se besplatno studirati shvatite to, ili ako vec hocete besplatno onda se uhvatite knjige, pa prosjek preko 9 i ganjajte stipendije!!!
vlada sbk izdvojila 80.000km za istraživačke projekte u domeni mineralnih sirovna,cccc gdje,kakvih ba sirovina,pa dala 9.000 km za kupovinu klavira muzičkoj u novom,pa dala pare gazdurinama za podsticaj privredi,pa....,valjda za studente nije ostalo para,glupo je da protestvujete u sarajevu,dođite u tr da vam se pridružimo i mi koji studiramo u tr
Kakve veze ima Sarajevo nek protestuju mirno ili nemirno u Travniku , samo treba da blokiraju saobraćaj !Dokle više !
@valter: vidi se da si fakultet vidio jedino na TV-u, da si nekad uzeo knjigu da spremis ispit, mozda bi znao koliko ostaje slobodnog vremena za odmor, a kamo li da se jos i radi. Jedino honorarni poslici dolaze u obzir, a puno radno vrijeme znaci odugovlacenje fakulteta na vise godina.
joj haj majke ti skoči sa sedmog sprata pa da ni ti vise ne budeš državni parazit, spodobo jedna
pa to nema nigdje u svijetu sa 16 godina djeca rade po restoranima da sebi zarade za skolovanje a ovi nasi dzabaljebovici em po 100 godina studiraju em nikakve koristi od njih kada zavrse