22 izlagača na Mašinskom fakultetu
0
Studenti pokazali da ih stipendije itekako zanimaju
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovog Bajrica kad vidim... doslovno mi se povraća.
Svaka cast Japanu
@fer šta je SDA para.zitu ,šta laješ tu ko pa.šće. Šta ti komentarišeš de.bilu.
Ja hoću da budem doktor nauka ko Zikrija Avdagić
ovaj zadnji iz banovica, pravi uvlakas..
Ja vec petnaest godina zivim u inostranstvu. Ovdje sam zavrsio jedan master i sada radim drugi master, sve o svom trosku i u svom slobodnom vremenu. Studiranje nije pravo, vec privilegija i ako hocete da studirate, mozete raditi i studirati u isto vrijeme. Sve se moze, ako se hoce. Ne treba vam niko dati para, jer niko ne daje para djeci na zapadu, ako neko kaze da daje, taj laze k’o pas. Ja sam za najbolji uspjeh na godini dobio stipendiju, kojom sam kupio prvi racunar ovdje i to je to. Sve ostalo, zaradio i na kredit. A najgore mi je kada Bosanci kazu “kod nas je drugacije”, nije. Drugacije je u vasim glavama i to je to. Kada jednom prestanete da razmisljate da vam neko nesto treba dati jer ste se rodili (pogledati komentare ispod), onda ce stvari poceti izgledati drugacije.
Mnogo se nesto ukinulo. Trebaju se ukinuti ove studense stipendije, pod hitno. Ko moze o svom trosku izvoli, i to ce biti pravi student kome ce se moci povjerovat znanje. Sve ostali su guzovaca.
pljujem na ovakav sajam pa nista konkretno :S ako nemas para ne mozes ni otici vani da studiras!!! dajte pomoc studentima a ne promociju organizacija!!! ko god da je bio i razocarao je se, jer je sajam odrzan da bi se zacepila usta studentima.
hehe sve sam raja sa masinstva(znam da se odrzava na tom faxu) imali razlog da ne idu na predavanja cccccc
pa normalno da ce pokazati kad nema seni za hljeba! spr cim ti ovaku drzavu i vlast!! Revolucija!!
Suljagicu, kako te nije stid??!!!! Cuj, obrazovanje je privilegija???!!!! SRAM te bilo!!! Umjesto da u drzavi u kojoj ama nas nista ne funkcionise ucinimo (ili konkretno ucinis TI, koji si, nekim cudom, postao ministar) da bar to obrazovanje bude ako ne besplatno a ono sto jeftinije - ti nas vec pripremas da u startu posmatramo i obrazovanje k\'o nepremostivu prepreku i privilegiju za bogate, \"uspjesne\" i kriminalce......FUJ!!!!!!!
e ovog zadnjeg studenta isto ko onaj lik sa sarajevske prijeratne audicije, ja sam cit\'o ovo,ja sam volontir\'o \'vamo, pliv\'o,ronio, rekord na 100 metara oborio..svi se nalozimo kad cujemo Njemacka,Francuska..al\' ne bih dao one klizave stepenice politickih nauka za apartman u Dizeldorfu..
Jos se nesluzbeno suska da su akademije i fakulteti trazili poskupljenje skolarine i do 4 puta! SDA izgubila izbore, pa nema vise od naroda krasti, eh kako cemo hajmo podici skolarinu pa cemo pljahat ovako! Smrt fasizmu sloboda narodu!
Ko je zainteresovan za stpendije u Austriji, jedan koristan link: http://www.oead.at/welcome_to_austria/grants_scholarships/grants_database/to_the_database/EN/ Ovdje mozete pronaci liste fondacija koje dodjeljuju stipendije za vas specificni studji. Mladi su buducnost ove drzave. Vani se skolujte i po mogucnosti steceno znanje donesite nazad u BiH. Odliv mozgova je preveliki.
dobro trebe
Šta če jadni studenti nemaju za kifle a kamoli za kafe, kokuzi dok uče kokuzi če biti i kad završe studije