{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti mogu odahnuti, usvojene izmjene Zakona o visokom obrazovanju

29.11.2012. u 13:32
0
11
Studenti mogu odahnuti, usvojene izmjene Zakona o visokom obrazovanju
0
Studenti mogu odahnuti, usvojene izmjene Zakona o visokom obrazovanju
Sa 21 glas za i 13 suzdržanih poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona danas su na redovnom zasjedanju usvojili izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona. Na posljednjem vanrednom zasjedanju ova odluka nije donesena jer vladajuća koalicija nije imala neophodnu većinu. U međuvremnu SDP, SBB i NS Radom za boljitak su postigli sporazum o koaliranju sa BPS-om Sefer Halilović tako da je već tada bilo jasno kako će izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju biti usvojene.
"Unija studenata je zadovoljna ishodom današnjeg zasjedanja Skupštine TK. Posebnu pažnju smo posvetili članovima 104. i 125. Blizu 1.000 studenata je čekalo ovakvu odluku i oni će uskoro moći upisati zimski semestar", kaže predsjednik Unije studenata Univerziteta u Tuzli Nedžad Hodžić.

Studenti koji su dva puta obnovili jednu godinu platit će 50 posto ekonomske cijene studiranja. U konkretnom slučaju, semestar na Medicinskom fakultetu bit će 450 KM, a na Filozofskom fakultetu 300 KM. Unija studenata i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će nastaviti pregovore kako bi se podigao stepen kvaliteta nastave i drugih bitnih segmenata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: