Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OTKUD STUDENTU PENZIJA
Popisam se na svakog kolegu s faksa koji glasa za NiP Dino je postavio novog Direktora Grasa
@nistavamnevalja treba studentima poduplat.. I onako ih skolujemo da svabama irgetuju
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zalosno,studentima koji nemaju nikakvih primanja povecaju cijene mjesecne karte..Jos jedan od razloga zasto omladina treba da odlazi iz ove šugave države!
@Ggrqande zasto, pa voze se za 20 KM citav mjesec, mislim da je to super jeftino
Izgleda da su zaposlili jos jednh osobu da pritisce dugme na Stupu, treba njemu platu obezbijediti.
Ovi s penzijom 1000KM trebaku placati puni iznos karte jer imaju vecu penziju nego mnogi platu kad sastavis i neto i kartu i topli onrok, a svaki dan moraju putovati na posao.
U vozila se ne moze uci od penzionera pojedini samo kruze u tramvajima i gledaju ko ce im ustupiti mjesto. Gdje je smisao da penzioner koji ima primanje redovno ne placa kupon a studentu koji nema sigurnog primanja i cesto je na ledjima roditelja mora placati po 20 KM. Uskoro ce se grasom samo penzioneri vozati a skolski iz klupa im revizori.
Sramota... eto npr. u mrskoj vam Srbiji, koja je još jadnija od BIh, NIJEDAN penzioner ne treba plaćati kartu za bilo koji javni prevoz, dovoljno je da ima sa sobom ček od penzije....
da nije žalosno bilo bi smješno. Neko ko ima penziju preko 1000 KM kupon 28 KM, a radnički kupon sa platom 900 KM ,kupon 50 KM
Ja studenata i g*vana.sva omladina u svijetu svakodnevno pravi protest za neka svoja prava a nasi cekaju da neko iz australije dodje da protestvuje za njih
UDRI PO SIROTINJI !!! Treba Asima S. POGURATI !!! Gradi vilu u DUBROVNIKU, a nikom nije REKAO !!!
nisam pristalica SDA i ovo nije njihovo maslo, ovo je u sklopu plana reorganizacije grasa.
Da svi plaćaju punu cijenu karte cijena bi svima mogla biti niža. Socijala košta i njoj pribjegavaju samo nefunkcionalne države. U pravim državama svi plaćaju istu cijenu svega ali zato imaju plate od kojih im to nije problem platiti
Jeste fakat. Bas gledam onaj nefunkcionalni Luksemburg uveo besplatan javni prijevoz...fukara, sta ces
Radije idem pješice nego da se vozim u tim hardagama.I zašto se migranti voze bezplatno?To mi nikako ne ide u glavu.Znaći domaći će da plaćaju a migranti u hordama pune tramvaje i trolejbusa.
Izvinite molim vas gospodo, koja subvencija na karte za studente? Hladno ste podigli cijene sa 16 na 20 KM bez ikakvog obavještenja. U ostalom gras se već 15 godina vadi iz tih dugova i dokle ste došli? To povećanje će vas izvući? Bolje obnovite vozni park, nije fazon vozit se u busu/troli/tramvaju/kombiju starim po 20/30/40 godina za te pare
@Madjionicar izvinite vi al upravo zbog tih subvencija GRAS nema novih vozila. student je placao 16 KM a ostatak nije niko. ako kanton subvencionira studente i treba da nadomjesti tu razliku a to ne uradi onda ne ocekujte nova vozila grasa. za 16 ili sad 20 KM voziti se mjesec dana je bagatela.
Pa samo ste opteretili penzionere sa 1000 km da plaćaju kupone ovima do 400 km.
s obzirom da je sve vec odavno poskupilo po nekoliko puta i ovo je bilo za ocekivati.
I kako ce odrediti ko ce placati vise a ko manje ? hahha ... To je ono kao kod one zicare gore .. " Stranci" placaju vise , a domaci "manje" ... Otvoren prostor za samo takve malverzacije hahha
A zašto uopšte razlike u cijeni karte? Svako ima onoliko koliko je za života zaslužio. Svako treba plaćati PUNU cijenu karte, struje i sl osim najtežih invalida Svaka razlika stvara nepravdu.
@montypython3000 Je li ja ovo dobro razumijem da onaj ko ima platu npr 500 KM plaća punu cijenu karte a onaj ko ima penziju 980 KM plaća 10 KM?
@montypython3000 ovo nije tako beze izjava, ne moze se trziste prilagodjavati primanjima. Treba da bude jedna cijena. Pa nek kanton daje penzionerima kolko hoce. Dok gras ne bude poslovo trzisno nema hajra. Stroge kontrole i radnika i putnika za 6m ce se preporoditi.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)