{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti FPN-a posjetili specijalnu jedinicu MUP-a KS

21.10.2014. u 15:46
71
25
Studenti FPN-a posjetili specijalnu jedinicu MUP-a KS
71
Jedinicu za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo danas su posjetili studenti treće godine Odsjeka sigurnosnih studija Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.
Posjeta je organizirana i upriličena u skladu sa potpisanim Memorandumom o razumijevanju, stručnoj saradnji i uzajamnoj podršci u istraživanjima u oblasti sigurnosti između Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta i MUP-a Kantona Sarajevo.

Prevashodni cilj posjete jeste upoznavanje studenata sa ingerencijama Jedinice za specijalističku podršku, Jedinice za saobraćaj i drugih organizacionih jedinica Uprave policije, a sve u funkciji unapređenja saradnje policije i građana u prevenciji svih oblika kriminaliteta, saopćeno je iz MUP-a KS.

Planom posjete bila je predviđena i prezentacija nekih dijelova opreme kojima raspolaže Jedinica za specijalističku podršku, dijelom opreme i vozila Jedinice za saobraćaj, te oprema Odsjeka za kontra-diverzionu zaštitu MUP-a Kantona Sarajevo, što su studenti propratili sa posebnim interesovanjem.

Potom je za prisutne bila upriličena pokazna vježba "Lišenje slobode uz upotrebu službenog psa", što je također izazvalo posebnu pozornost studenata i njihovih profesora.

"Na kraju, može se zaključiti kako je ovo bilo obostrano korisno druženje, koje će svakako doprinijeti kvaliteti izvođenja praktičnog dijela nastavnog procesa, te unapređenju ukupne saradnje sa građanima", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: