{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana polugodišnja izvještajna konferencija za medije MUP-a KS

24.7.2014. u 15:13
50
2
Održana polugodišnja izvještajna konferencija za medije MUP-a KS
50
Danas je u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, održana polugodišnja izvještajna konferencija za medije. Brojnim zvanicama, kolegama iz drugih sigurnosnih agencija, te prisutnim novinarima, obratili su se ministar MUP-a Kantona Sarajevo Nermin Pećanac, policijski komesar Vahid Ćosić i direktorica Uprave za administraciju i podršku Sanja Petrović. Ministar Pećanac se u svom obraćanju osvrnuo na rezultate rada Ministarstva u cjelini, pri tome posebno naglasivši rezultate postignute u oblasti kadrovskog popunjavanja i materijalno- tehničkog opremanja Uprave policije.
Uz izraženo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada i stvaranju povoljnijeg sigurnosnog okruženja, ministar je izlaganje završio konstatacijom da će svi pripadnici Ministarstva u narednom periodu učiniti sve da u svom djelovanju budu još konkretniji i efikasniji.

Detaljnije se osvrnuvši na rad Uprave policije u izvještajnom periodu, policijski komesar Vahid Ćosić je naglasio važnost dodatnog opremanja Uprave policije materijalno-tehničkim sredstvima, za čiju su nabavku već iskazane potrebe nadležnim institucijama Kantona Sarajevo.

Direktorica Uprave za administraciju i podršku Sanja Petrović, također se u svom obraćanju osvrnula na ostvarene rezultate Uprave u prethodnom periodu i poteškoće na koje su nailazili u njihovoj realizaciji, te se zahvalila predstavnicima medija na korektnoj saradnji i izvještavanju o dešavanjima u Ministarstvu.

Kompletan izvještaj pogledajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: