Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Užas.
djeca ispastaju puno je praznika gomila gradiva treba sve stici
vidi ti našeg malog Fatboy Sivre što se pohasio :)
Ispastaju k.... moj, jedva docekali
Skole su katastrofa organizovane,dopunska,sekcije ....Niko nikada ne garantuje da ce nesto biti odrzano,postoji i mogucnost ostajanja do kad treba ili da ne dodje ucitelj (govorim o djeci do 5. razreda). A i samo vrijeme pocetka i zavrsetka nastave nije prilagodjeno realnom radnom vremenu kada vecina roditelja radi,sve se svodi na to da moras upisati djete u produzeni boravak da slola uzme 150 KM....Tuzno,s obzirom kako su placeni i koje benificije ostvaruju...
hajde? jesi pametan... ti bi, dakle, da se škola prilagodi tvom radnom vremenu? ili, dok ti kahvenišeš u gradu ili gledaš utakmicu da ti neko čuva dijete i to besplatno? ma genije si, 'alal ti vera... radno vrijeme škola definisano je zakonom i realizira se u skladu sa prostornim kapacitetima. neke škole u KS rade u tri smjene jer imaju puno učenika a malo prostora, dok neke rade u jednoj a neke u dvije.
e vidis sivro ako je van radnog vremena to mora neko platiti kao dodatak na platu jer se radilo prekovremeno,posto ne zeli neko da povecava i onako velike rashode u budzetu ovako rade i nije ih briga ako djeca nemaju taj dan nekoliko casova. samo mi recite vi koji ste objavili ovu vijest zasto tako ne reagujete kad idu nastavnici na ekskurziju gdje nekoliko dana fali nekoliko nastavnika u skoli. malo i vi kakite
Pa normala, ko bi se usavrsavao za vikend, kad za to ima radni dan. Vikend je za odmora
treba ih početi plačati po učinku , tj. po onome šta su naučili djecu a ne samo da izbiflaju što su zacrtali programom i planom i poslat djecu kuči nije sad da su djeca zlatna , naprotiv ima svega ali treba se malo potrudit oko djece (nije to roba ) nego insan kojeg treba usmjerit i oblikovat u čovjeka e to oblikovanje od strane učitelja i nastavnika treba plačat , znači po učinku a ne samo plačat dolazak na posao
čuj ovog genijalca, plaćati "po učinku"!? pa nisu djeca drva ili metal pa da izrežeš 10 komada pa da ti se toliko plati. i nauči prvo pravopis pa onda komentariši teme iz obrazovanja. (piše se "plaĆati" a ne "plaČat"
Strucno usavrsavanje je obicno nista,slusas neku budaletinu kako ti cita nesto sto je nasao na internetu.Djeca sigurno ne ispastaju jer se za odsutne nastavnike nadje zamjena. Ako iko ispasta, to su citaoci kojima servirate ovakve senzacionalisticke naslove.
kako misliš naći zamjenu za nastavnika koji je samo jedan iz tog predmeta u školi? ili misliš da npr nastavnika fizike može adekvatno zamijeniti nastavnik likovne ili muzičke kulture?