{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH: Uredbom protiv nadležnosti države BiH

F
14.5.2013. u 18:12
2
5
Stranka za BiH: Uredbom protiv nadležnosti države BiH
2
Stranka za BiH: Uredbom protiv nadležnosti države BiH
Stranka za Bosnu i Hercegovinu je saopćila danas da je upozoravala na posljedice neusvajanja državnog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju. Kao rezultat neslaganja "šestorke" imamo Uredbu Vlade RS-a o utvrđivanju registracionog područja za određivanje jedinstvenog matičnog broja.
"Očigledno je da je cilj opstrukcija stranaka iz RS-a usvajanju zakona na nivou Bosne i Hercegovine bio donošenje Uredbe u Vladi RS-a, čime se još jedanput željela pokazati nemogućnost funkcionisanja državnih institucija. Posebno zabrinjava instrukcija Ministarstva civilnih poslova BiH 'da se zbog pravne praznine može primjenjivati Uredba Vlade RS-a'", navodi se u saopćenju Stranke za BiH.

Obzirom da se određivanje jedinstvenog matičnog broja novorođenčadi u BiH utvrđuje državnim zakonom BiH, Stranka za Bosnu i Hercegovinu očekuje hitnu reakciju OHR-a i drugih međunarodnih institucija u Bosni i Hercegovini, a od članova Predsjedništva i rukovodstva Parlamenta BiH da pokrenu pitanje ocjene ustavnosti pomenute Uredbe Vlade RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: