{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH upozorava da bi mnogi u dijaspori mogli ostati glasačkog prava

F
18.9.2014. u 19:03
5
37
Stranka za BiH upozorava da bi mnogi u dijaspori mogli ostati glasačkog prava
5
Stranka za BiH upozorava da bi mnogi u dijaspori mogli ostati glasačkog prava
Stranka za Bosnu i Hercegovinu upozorila je danas da tužba Centralne izborne komisije BiH protiv kandidata ove stranke iz dijaspore za člana Predsjedništva BiH Džebraila Bajramovića "zbog povrede izbornih pravila", "što u prevodu znači pokušaj prikrivanja eklatantnog propusta CIK-a", očigledno nema nikakvog uporišta jer svakodnevno stižu potvrde propusta CIK-a zbog kojeg će mnogi u dijaspori ostati uskraćeni za ostvarenje svog glasačkog, ustavnog prava.
Član Stranke za BiH i kandidat na izborima u RS-u s liste "Domovina" Edin Ikanović upozorio je na propust CIK-a, navodeći da se danas Koaliciji "1. Mart" iz Den Boša, Holandija, javila građanka BiH upozoravajući da je na kućnu adresu dobila paket glasačkih listića uz molbu da joj se kaže šta da radi sa njima.

Također, jučer i danas na internetu su se pojavile nove slike koje su postavili glasači iz dijaspore sa snimljenim gomilama glasačkih listića na stolu uz potpis "Šta raditi sa ovim?".

"Mi im na to ne možemo odgovoriti, a odgovoriti im očigledno neće ni predsjednik CIK-a Stjepan Mikić koji je i inicijator tužbe protiv Bajramovića", navode u ovoj stranci.

Stranka za BiH još jednom ističe da su fotografije gomile glasačkih listića dostavljenih na jedno ime dostupne svim korisnicima interneta i društvenih mreža, što samo potvrđuje opravdanost protesta građana BiH diljem svijeta CIK-u zbog uskraćivanja mogućnosti da glasaju, saopćeno je iz Press službe SBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: