BiH
17

Stranka za BiH: Stavovi 'šestorke' opasni po BiH i njene građane

FENA
Stavovi koji su danas izneseni u zajedničkoj izjavi predsjednika šest političkih stranaka u Mostaru najavljuju vrlo štetne i opasne namjere za Bosnu i Hercegovinu i njene građane, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Najava šestorke da će osigurati realizaciju već potpisanih političkih dogovora u vezi rješavanja pitanja nepokretne vojne imovine i državne imovine iz marta 2012. godine direktan je atak na državnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Implementacijom Banjalučkog sporazuma o raspodjeli državne imovine dijeli se državni grunt i kreiraju teritorijalne jedinice na osnovu kojih šestorka iz Mostara predviđa donijeti nova ustavna rješenja.

Iz Stranke za BiH smatraju da implementacija Banjalučkog sporazuma znači direktno kršenje Ustava BiH jer bi takva implementacija bila u suprotnosti sa odlukom Ustavnog suda BiH o državnoj imovini iz augusta ove godine.

"Stranka za BiH najoštrije upozovara sve sudionike u donošenju budućih odluka na tragu Banjalučkog sporazuma da direktno krše Ustav BiH i sudjeluju u najdirektnijoj promjeni ustavnopravnog karaktera Bosne i Hercegovine i na njenom rušenju", saopćeno je iz ove stranke.