{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka dijaspore: Željka Cvijanović mora podnijeti ostavku

28.8.2015. u 17:37
0
73
Stranka dijaspore: Željka Cvijanović mora podnijeti ostavku
0
Stranka dijaspore: Željka Cvijanović mora podnijeti ostavku
Foto: Arhiv
Stranka dijaspore pozvala je danas predsjednicu Vlade RS-a Željku Cvijanović da podnese ostavku.
"U potpunosti podržavamo zahtjev opozicije u manjem bh. entitetu za smjenom predsjednice Vlade RS-a Željke Cvijanović. Nakon vještačenja audiosnimka u Holandiji kojim su se potvrdile sumnje o kupovini poslanika u RS-u, Željka Cvijanović je izgubila svaki kredibilitet da se nalazi na čelu Vlade RS-a", ističu iz ove stranke.

Navode da Visoko tužilačko vijeće mora pokrenuti istragu protiv Željke Cvijanović jer su njenim nelegalnim postupcima pogaženi zakon i osnovni demokratski postulati kojim BiH teži te dovedena u pitanje nastojanja cjelokupne zajednice da sprovede neophodne reforme uključujući i obračun sa kriminalom.

"Posljednji događaji sa Bankom Srpske i Bobar bankom, dvostruko probijanje kreditnog zaduženja RS-a predviđenog budžetom RS-a za 2014. godinu i niz drugih nepravilnosti svjedoči ne samo o nekompetentnosti današnje i prethodne Vlade RS-a na čijem se čelu nalazio bivši premijer Džombić već i njenoj impotenosti kojom se štiti privredni kriminal, ušavši na velika vrata u ovaj manji bh. entitet. Svaki dalji ostanak Željke Cvijanović na čelu Vlade je put u sunovrat i zaštitu privrednih kriminalaca", dodaje se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: