BiH
0

Opozicija bojkotuje premijerku RS-a, napustili salu dok je ona govorila

FENA
Predstavnici SDS-a, PDP-a, NDP-a u Narodnoj skupštini RS-a napustili su današnju sjednicu Narodne skupštine RS-a u vrijeme obraćanja premijerke Željke Cvijanović.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Vukota Govedarica je pojasnio da su ovu odluku donijeli nakon "afere kupovina poslanika“, odnosno potvrde autentičnosti audiosnimka na kojem Cvijanović govori o tome.

On kaže da Cvijanović nakon svega ne mogu uvažavati kao predsjednicu Vlade RS-a te da neće prisustvovati njenim obraćanjima.

"Da je ovo pravna država, vi biste svoju 'čistoću' dokazivali pred nekim od nadležnih sudova u RS", rekao je Govedarica na raniju izjavu Cvijanović da je u "svemu čista kao bebina suza“.

Za premijerku RS-a Govedarica je još naveo da je učesnica "najveće afere od nastanka RS-a" te citirajući dijelove spornog audiosnimka, čiju autentičnost je tražio poslanik NDP-a Dragan Čavić i potvrdu dobio iz forenzičkog instituta iz Holandije.

Iako je opozicija napustila skupštinsku salu, vladajuća većina nastavila je raspravu o prvoj tački, tokom koje postavljaju pitanju premijerki RS-a Željki Cvijanović.