BiH
11

Govedarica: Bojkotovat ćemo Željku Cvijanović

FENA
Vukota Govedarica (Foto: Klix.ba)
Vukota Govedarica (Foto: Klix.ba)
Predstavnici SDS-a, PDP-a, NDP-a u Narodnoj skupštini RS-a neće prisustvovati sjednicama entitetskog parlamenta u vrijeme dok bude govorila premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Vukota Govedarica je pojasnio u izjavi novinarima u Banjoj Luci da su tu odluku donijeli nakon "afere kupovina poslanika“, odnosno potvrde autentičnosti audiosnimka na kojem Cvijanović govori o tome.

"Cvijanović ubuduće ne možemo uvažavati kao predsjednicu Vlade RS-a kada se ona bude obraćala parlamentu i nećemo joj dati legitimitet, niti podršku korupciji koja se očigledno dogodila u RS-u", naveo je Govadarica.

Stoga će, kaže, poslaničke klupe opozicije u RS-u biti prazne kada se Cvijanović bude obraćala parlamentu.

Potvrdio je da su zatražili informaciju povodom navoda da je ministar prosvjete RS-a Dane Malešević donio odluku o formiranju još jednog odjeljenja u Medicinskoj školi u Banjoj Luci, u koji je primljeno 28 učenika, među kojima i pet koji čak nisu ni polagali prijemni ispit u junu.

I šef Kluba poslanika PDP-a Branislav Borenović podsjeća da bi zbog ovakvih postupaka u normalnim zemljama svi odgovorni podnijeli ostavke te da se ova "afera“ mora sankcionisati i u RS-u, jer je nanijela veliku nepravdu učenicima i njihovim roditeljima.