Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrtice plaćaju roditelji i zato imamo pravo da se bunimo, jer nas vec oko prvog odgajatelji podsjete da uplatnice moramo donjeti jer njihova plaća zavisi i od naših uplata. A i dio naših doprinosa se slijeva u budzet, i to nam daje zapravo da se bunimo i ljutimo. JER ISTINA JE TAKVA DA MI OSIM ŠTO ZARAĐUJEMO SEBI PLAĆU ZARAĐUJEMO IH I BUDZETSKIM KORISNICIMA.
ne treba kriviti odgajatelje...ljudi osvijestite se...sta da vi nemate platu???? vlada..ministarstva...to su glavni krivci. Okrenite se oko sebe svi imaju podva-tri stana minimalno,a da ne pricamo o voznom parku...KO TO PLACA?????!!!!
Nek su oni svi svoju djecu obezbjedili,a nas..obicno građanstvo...niko nista ne pita..mogu smanjiti budjet na nama..tako sto ce pola grada morati na bolovanje ili cak dobtiti otkaze, zato sto nemaju djecu kome ostaviti. Al eto svi sutimo..nemamo stiskovine(kako jedan profesor kaze) da nesto poduzmemo....
Sta hoce,da djeca nadoknadjuju zbog njihovih hirova,e nece moci,onda ce i djeca i roditelji strajkovati,ako se kola slome na djeci,.....
KAKO IH NIJE SRAMTA DA ŠTRAJKUJU, ŠTA ONI HOĆE, PA VAN NASTAVNE AKTIVNOSTI U VRTIĆIMA PLAĆAJU RODITELJI. A KANTON PLAĆA VJERONAUK. SRAMTA
\"....te da prijedlog budžeta KS-a koji je Vlada po hitnom postupku poslala Skupštini ugrožava naknade na plaće, funkciju odgoja i vannastavne aktivnosti u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju u KS-u. \" zbog ovog prijedloga svi gradjani bi trebali da strajkuju, a ne samo pojedini sindikati!
Na platnoj listi sve fino piše, Radnik radio toliko, toliko prekovremenih, toliko noćnog rada, toliko za minuli staž..... ŠTRAJK - samo za čija prava ?
Uvidom u do sada isplaćena sredstva jako lagano se vidi ko su žuti sindikati !
Ko radi prekovremeno, ko radi više od 40 Sati sedmično, ko zaista dobija naknade za to ???? Radi čega se štrajkuje ?
Ako Skupština Kantona Sarajevo 31. marta usvoji budžet KS-a za ovu godinu u kojem nisu planirana dovoljna novčana sredstva za prekovremeni rad, rad preko norme, sredstva za takmičenja u neradnim danima i sredstva za druge vannastavne aktivnosti, bit će obustavljene sve aktivnosti koje ugrožavaju ekonomsko-socijalni status zaposlenika u osnovnim školama KS-a. što kažu štrajkujemo za džeparac....
pa haj nek mi neko kaže za što su oni mamlazi jedni izdvojili pare. Jel onaj Besim sebi sve poguro u džep. kako su isplanirali budžet koji nema para ni za što??