{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajk u sarajevskim osnovnim školama i obdaništima?

F
25.3.2010. u 11:10
0
11
Štrajk u sarajevskim osnovnim školama i obdaništima?
0
Štrajk u sarajevskim osnovnim školama i obdaništima?
Foto: Arhiv
Ako Skupština Kantona Sarajevo 31. marta usvoji budžet KS-a za ovu godinu u kojem nisu planirana dovoljna novčana sredstva za prekovremeni rad, rad preko norme, sredstva za takmičenja u neradnim danima i sredstva za druge vannastavne aktivnosti, bit će obustavljene sve aktivnosti koje ugrožavaju ekonomsko-socijalni status zaposlenika u osnovnim školama KS-a.
Zaključeno je to na skupštini Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH.

SSOOiO BiH Kanton Sarajevo također je upozorio da, ukoliko Vlada KS-a do 10. aprila ne odgovori na tri inicijative sindikata koje su upućene 1. februara, u aprilu će biti organiziran štrajk upozorenja, a zatim i generalni štrajk zaposlenika osnovnih škola Kantona Sarajevo i JU "Djeca Sarajevo", saopćeno je iz SSOOiO BiH.

Kao tri osnovna razloga za organizaciju generalnog štrajka navode se nepostojanje socijalnog dijaloga između Vlade KS i SSOOiO BiH KS, nedavanje odgovora Vlade KS-a na inicijative sindikata za kolektivne ugovore i trezorsko poslovanje JU "Djeca Sarajevo" te da prijedlog budžeta KS-a koji je Vlada po hitnom postupku poslala Skupštini ugrožava naknade na plaće, funkciju odgoja i vannastavne aktivnosti u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju u KS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: