Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li su to oni medicinski radnici koji sjede u kantini ispijaju kafe i cekaju da im neko dadne kovertu i poklon kako bi tu istu osobu primili na pregled?
@Ggrqande Te ljude sto spominjes su ljekari dok medicinske sestre rade njihov i svoj posao.
Upamtite rahmana dobro past cete svi
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
a nama uredno svaki mjesec skidaju sa plata za njih? jel?
NAMJERNO SE DEZAVUIŠE JAVNOST, NE ŠTRAJKUJU LJEKARI, VEĆ OSTALI ZAPOSLENI U ZDRAVSTVU. I onda narod pljuje po ljekarima
Sramotno..diskriminirajuce za pacijente. I onako nas vise nema ko lijeciti, sada nas i medicinske sestre stavljaju na listu cekanja.
Ovo je strajk Domova zdravlja a ne KCUS. I to strajk srednjeg kadra. Sramotno je to da ucjenama pokusavaju dobiti vece plate,na stetu stanovnista koji im te iste plate,topli obrok,kupon,regres i naknadu za minuli rad obezbjedjuje. Neka bude,sta bude ali ni pod razno ne prihvatiti ucjene. Ovaj potez je za otkaza i krivicno je djelo.
@Logavi2970naa još malo ostati ćemo i bez tih malo sestara i tehničara koji su ionako potplaceni i izloženi pritisku ovog izvitoperenog sistema
Kad cujem da su bilo gdje u Svijetu strajkali radnici iz privatnog sektora otvorit cu šampanjac
Sebija Izetbegović je uništila zdravstveni sistem, privatizirala komoru KS i normalno je da neko mora platiti cjenu ludila dotične. Tražili ste gledajte !
Štrajk u vrijeme pandemije govori samo kakva neetična marva radi u našem zdravstvu. Uhljebljenui, nemoralni, bezobrazni nesposobnjakovići. Ljudi trebaju na preglede dolaziti sa puškama i palicama. I to korisiti umjesto uputnice i zdravstvene knjižice. Nisu štajkali kad su preko štele dobivali poslove.
@DunjaWasHere ma ja sestru palicom doktora kovertom
Hvala obima sto vladaju 30 godina na reformi zdravsta. Od onakvog sistema do ovog raspada. Katastrofa
Strajkovali prije pandemije mjesecima, za vrijeme pandemije primaju samo hitne slucajeve. Godpodo, prestanite nam skidati sa plate doprinose za zdravstvo, da sebi mozemo uplacivati kod privatnika (kao sto i sada placamo), a da nas niko ne zaj....a za nase pare.
Sirotinju je vazda trebalo pomagati!
jel vas stid?
to su klošari koji "rade od 07:30" ali pacijente tek primaju od 08:00. sad našli štrajkovati u vrijeme najgore krize ikad !!! da Bog da njima zatrebala pomoć
Sve postaje bljak.
kakvo smirivanje situacije, 250 zarazenih dan imamo
Gledaj ti koliko se oni bore. Zaostavstina Najbolje Vlade - sestorke. Hajde, rijesi im to, Nenadicu.
Edo Selimić u skladu sa prezimenom se seli od jedne do druge političke opcije,a sve u skladu sa nezadovoljnim zdravstvenim radnicima. Još jučer reče kako su oni "reprezentativni sindikat" jer po pravilniku (koji je usput po meni prevaziđen), dovoljno je da imaju podršku 30% uposlenih zravstvenih radnika. Ha, ha, ha.